En Sıcak Konular

Youtube savcısı bugün ifade veriyor

10 Mart 2008 09:36 tsi
Başbakan Erdoğan'a ağır küfürler içerek ses kayıtları youtube düşen savcı S.D. bugün ifade verecek. Savcı S.D. özel görevli olarak önemli bir suikastın soruşturmasını devam ettiriyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sarfettiği sözleri Youtube'de yayınlandığı için hakkında inceleme başlatılan cumhuriyet savcısı S.D.'nin bugün ifade vermesi bekleniyor. Adalet Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettiş, bugün Ankara Adliye Sarayı'na giderek savcı S.D.'nin Youtube'da yayınlanan ve medyaya da yansıyan sözleri nedeniyle ifadesine başvuracak. Yürüttüğü birbirinden önemli soruşturmalar nedeniyle şimdiye kadar yüzlerce sanığın sorgusunu yapan savcı S.D.'nin, şimdi kendisi sorgulanacak.
Savcı D.'nin, inceleme konusu konuşmayı adliyedeki makam odasında bazı gazeteciler veya meslektaşlarının bulunduğu bir sohbet toplantısında yaptığı iddia ediliyor. Adliye kaynakları, ses kayıt cihazı kullanılarak yapılan bu dinlemenin 2006 yılının bahar aylarında ya kendi makam odasında gazetecilerin bulunduğu bir ortamda ya da başka meslektaşlarının odasında farklı zamanlarda kaydedildiğini ifade ettiler.

GAZETECİLERE SIKI ÖNLEM
Bu olay nedeniyle Ankara 11. Ceza Mahkemesi'nde gazetecilere yönelik sıkı önlemler uygulanmaya başlandı. Terör ve çete suçlarının görüşüldüğü 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, savcı S. D.'nin talimatı ile polisler gazetecilere karşı sert tavır takınmaya başladılar. Polislere talimat veren D., cumhuriyet savcılarının bulunduğu kata gazetecilerin sokulmamasını istedi. Son derece amatörce yapıldığı belirlenen kayıttan sonra savcı D.'nin, morali-nin bozuk olduğu ve kaydı yapanları tahmin ettiği halde kim olduklarını şimdilik kimseye söylemediği öğrenildi.

KARARI HSYK VERECEK
Kayıttaki sesin öncelikle savcı S.D.ye ait olup olmadığının tespit edilmeye çalışılacağını kaydeden kaynaklar, daha sonra sesin kim ya da kimler tarafından kaydedildiğinin araştırılacağını belirttiler. Müfettişin hazırlayacağı rapora göre savcı D. hakkında herhangi bir cezai müeyyidenin uygulanıp uygulanmayacağına Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) karar verecek.

HER GÜN YENİ BİR SES KAYDI
Youtube'da ardı ardına önemli ses kayıtları yayınlanıyor. Sitede ilk olarak eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e ait olduğu ileri sürülen ses kaydı yayınlandı. Daha sonra Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler Komutanı Tuğgeneral Münir Erten'e ait olduğu iddia edilen kayıt yayına verildi. Kayıtları kimin siteye yüklediği henüz belirlenememişken, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala hakkında ağır sözler söyleyen Cumhuriyet Savcısı S.D.'ye ait olduğu iddia edilen kayıtlar yer aldı. Siteye son olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümamiral K..S.'ye ait olduğu öne sürülen bir kayıt daha eklendi.

YENİ ŞAFAK
 



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,319 µs