Büyüyünce ölecekler! | " /> Büyüyünce ölecekler! | "/>

En Sıcak Konular

Büyüyünce ölecekler!

10 Mart 2008 09:21 tsi
Büyüyünce ölecekler!
İsrail'in düzenlediği operasyonlarda 120 Filistinlinin öldüğü Gazze'de 'Toplumun Ruh Sağlığı Programı' Direktörü Dr. İyad Sarrac, 'Gazze'de kimyasal ya da nükleer İntifada' başlayabileceğini öne sürdü.

Gazze'de savaşın tüm psikolojisi var

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonlarda 120 Filistinlinin ölmesinin ardından, Gazze Toplumu Ruh Sağlığı Programı Direktörü Dr. İyad Sarrac, bir şekilde barış sağlanmazsa, Gazze'de üçüncü İntifada'nın başlayacağı öngörüsünde bulunarak, “Bu öyle taşla, silahla da olmayacak. 'Kimyasal İntifada' veya 'Nükleer İntifada' olacak” dedi. Dr. Sarrac, Gazze'deki bürosundan yaptığı açıklamada, “Gazze'nin nereye doğru gittiğine ilişkin” çarpıcı açıklamalarda bulundu. “İntihar eylemcisini yaratan mantık ideolojisi, kimyasal İntifada'yı da yaratacak” diye konuşan Sarrac, “Evet, barış sağlanmazsa, Gazze'ye kimyasal silahlar da girecek ve İsrail'e karşı kullanılacak” dedi.

KİMYASALLAR GAZZELİLER ÜZERİNDE DENENİYOR

Sarrac, dünya devletlerinin Gazze Şeridi'ni kimyasal veya diğer silahlarının bir deney laboratuvarı olarak kullandığını da öne sürdü ve “Zaman zaman, İsrail tarafından atılan silahlarda bazı kimyasalların da kullanıldığına” ilişkin iddiaları hatırlattı. Dr. Sarrac, Gazze Şeridi'nin “savaşın tüm psikolojisinin rahatlıkla gözlemleneceği bir laboratuvar” haline geldiğini belirtti. Gazze'de umudun yok olduğunu, “acizlik, korku ve ölümün bölgeye hakim olduğunu” kaydeden Sarrac, “Gazze'de iki kez ağlarım. Gazzeliler birbirleriyle çatıştığında ve İsrail ile çatışma çıktığında ağlarım. Ama ikincisi daha önemli. Bizimkilerin ölümü görünce sevinmeleri. Bu beni daha fazla ağlatır” sözleriyle, Gazze'de yaşayanların bozulan psikolojisine işaret etti.

UMUT KALMADI, HERKES HASTA

Gazze'deki savaş ortamının insanların yüzde 100'ünü psikolojik anlamda hasta ettiğini söyleyen Dr. Sarrac, “Burada yaşananlardan her etkilenen doktora gitmez. Ama olaylardan etkilenmiştir” diye konuştu. Dr. Sarrac, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar normal değil artık burada. İnsanlıktan çıkmış durumdalar. Tepkileri de böyle. Hayatımın tamamı burada geçti. Eskiden biri öldüğünde bütün Gazze ayağa kalkardı, ne oldu, niçin öldürüldü deyip, sorumlu arar, tepki gösterirdi. Hamas-El Fetih çatışmaları sırasında, hayatımda hiç görmediğim şekilde linç edildi ölüler. Bu, normal bir şey değil. Kendini bir kuşakla sarıp patlatan normal mi? Ama umut o kadar kayboldu ki... Bunları yaptıran o umutsuzluk. Burada yaşamak istemiyorum, öbür dünyaya gitmek istiyorum diyorlar.”

'BÜYÜYÜNCE ÖLECEKLER'

Dr. Sarrac, Gazze Şeridi'nde 12 yaşındaki kız ve erkek öğrenciler arasında bir anket düzenlediklerini ve onlara “Büyüyünce ne olacaksınız?” sorusunu yönelttiklerini aktarırken, cevapların “ürkütücü olmasına” dikkati çekti. Doktor, “Erkek çocukların yüzde 36'sı, kız çocukların ise yüzde 17'si şehit olmak istiyor. Çocuklar, geleceğe bakmıyorlar” dedi.


İslam ülkeleri Gazze'yi konuşacak

İslam Konferansı Örgütüne üye 57 İslam ülkesi 13-14 Mart'ta biraraya gelecek. Senegal'in başkenti Dakar'da Çarşamba günü gerçekleştirilecek zirvede Gazze'deki son gelişmeler masaya yatırılacak. Zirveye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı bildirildi. Konferansta ayrıca İslam ülkeleri arasındaki ekonomik ve teknolojik işbirliği imkanlarının da ele alınması bekleniyor.

yenişafak



Bu haber 280 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,213 µs