Bu işi bitirin! | " /> Bu işi bitirin! | "/>

En Sıcak Konular

Ahmet Özal'ı yakan talimat: Bu işi bitirin!

10 Mart 2008 08:21 tsi
Ahmet Özal'ı yakan talimat: Bu işi bitirin!
Ahmet Özal'ın, su dağıtım ihalesiyle ilgili görüştüğü Aydınlı işadamı ve eski belediye başkan yardımcısı Mustafa Selçuk'a "Bu işi mutlaka bitirin" talimatı verdiği iddia ediliyor..

Edirne merkezli 8 ilde düzenlenen Arasta operasyonunda, hakkında yakalama emri çıkarılan Aydınlı işadamı ve eski belediye başkan yardımcısı Mustafa Selçuk da gözaltına alındı. 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın su hizmetlerinin özelleştirilmesi ihalesinden önce Mustafa Selçuk'la yaptığı görüşmede "Bu ihaleyi mutlaka bitirin" talimatı verdiği, Selçuk'un da kısa süre önce emekli olan Sedefçi'nin yardımcısı Cemil Erdoğan'la bu konuyla ilgili yaptığı konuşmaların teknik takibe takıldığı öğrenildi. Emniyet yetkilileri, Özal'ın operasyona konu olan ihalelere giren firmalarla ilişkileri olduğunu ve bunların "düzgün" ilişkiler olmadığını belirtti.

TANSİYONU ÇIKTI
Ahmet Özal, İstanbul'da gözaltına alınıp Edirne'ye getirildikten sonra gece saat 00.30'da Selimiye Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Özal, hastaneden ayrılışı sırasında gazetecilerin soruları üzerine "1-2 gün sonra görürsünüz bir şey olmadığını. Bunlar siyasetin zorlukları, unutmayın bunu'' dedi. Özal, gözaltına alınma nedeniyle ilgili ise "Sadece bazı bilgilere ihtiyaçları vardı. Ondan dolayı'' diye konuştu. Ahmet Özal, Emniyet'te ifade verirken tansiyonunun çıkması üzerine dün sabah saat 09.30'da yeniden Selimiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bir süre müşahede altında tutulan Özal daha sonra Emniyet'e geri döndü. Özal, hastaneden ayrılışı sırasında gazetecilerin soruşturmanın nasıl gittiği yönündeki soruya "Hepsi boş'' yanıtını verdi. Ahmet Özal'a bir yakını beyaz gömlek ve yemek getirdi. Önceki gün evinde yapılan aramada bulunamayan Mustafa Selçuk'un ise gece polis ekipleri tarafından yakalandığı öğrenildi. Bel ağrısı şikâyeti bulunan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi için ise şoförü tarafından Emniyet'e şezlong tipi özel yatak getirildi.

sabah

 



Bu haber 333 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,431 µs