En Sıcak Konular

'Amca'sı DTP'li vekile yanlış yaptı!

10 Mart 2008 08:09 tsi
'Amca'sı DTP'li vekile yanlış yaptı!
DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Talabani için "Biz sana amca dedik, bağrımıza bastık, sen Türkiye'de 'Terörle mücadele de sana destek vereceğim' dedin" şeklinde konuştu.

DTP Hakkari İl Teşkilatı tarafından Merzan Mahallesi Toprak sahada düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde bayanlarla birlikte halay çektikten sonra bir konuşma yapan DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, kadın intiharlarının, töre cinayetlerinin, kadına baskı ve şiddetin son saflarda olduğu bir ülkede yaşadıklarını belirtti.

Bunun en büyük acısını da Kürt kadınlarının yaşadığını anlatan Buldan, bu baskı ve şiddet politikasının yanında birde evlatlarımızı kaybetmenin acısını yaşadıklarını söyledi.

"24 defa operasyon yaptılar 25'nci, 26'ncı, 27'nci defa yapsalar ne çıkar"

Pervin Buldan,"Her gün toprağa evlatlarımızı gömüyoruz. Bildiğiniz gibi 22 Temmuz'da bir seçim süreci yaşadık. Bu seçim sürecinde AKP gelip sizlerden oy istedi. Kürtlerden gelip oy istedi. Size şunun sözünü verdi. Size Kürt sorununu demokratik yollarla ancak ben çözerim dedi ve sizlerden, Kürtlerden oy aldı. Ancak bugün görüyoruz ki AKP Kürt sorununu hava operasyonuyla, kara operasyonuyla, yok etmeyle, bölmeyle, parçalamayla, imha etmeyle çözmeye çalışıyor. 24 defa kara operasyonu yaptılar. 25'nci, 26'Ncı, 27'nci defa yapsalar ne çıkar soruyoruz onlara. Bu sorunu tanklarla, tüfeklerle, hava operasyonlarıyla, kara operasyonlarıyla çözemezler...

Apo zehirlenmedi raporuna da tepkili

2 gün önce açıklanan sağlık raporunda sayın Öcalan üzerinde herhangi bir zehirlenme yoktur denildi. Bu sağlık raporunun tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. Sayın Öcalan İmralı Ceza Evi'nde her gün tecrit altında tecrit yaşamaktadır. İnsanca bir yaşam istiyoruz.

Teröristlere destek sözüne tepki

Dün Iğdır'da bir çağrı yaptım, sayın Celal Talabani'ye. O çağrımı tekrar burada yenilemek istiyorum. Celal Talabani'ye diyorum ki "Biz sana mam (amca) dedik, sana amca dedik, seni bağrımıza bastık, sana güvendik. Ama sen Ankara'ya gelip ekonomik ve stratejik konularda kararlar alıp, Türkiye'de Kürt sorunu yoktur dedin. Terörle mücadele de sana destek vereceğim dedin. Ne yazıktır ki dün Ankara'da çalışma ziyareti yaptığın esnada senin ülkene bombalar yağıyordu, senin ülkende insanlar ölüyordu".şeklinde konuştu.

Çocuklara Apo posteri verdiler

Etkinlikler sonrasında DTP Iğdır Milletvekili Pervun Buldan, yöresel kıyafetli kadınlarla halay çekti. Bazı kadınların çocuklarının eline Apo posteri vermesi ise dikkatlerden kaçmadı. Kutlamalar sonrasında ise, olaylar çıktı. Polis gaz bombası ile gurubu dağıtırak olaylar sonrasında 5 kişinin göz altına alındığı bildirildi.

 
haber7



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,138 µs