Haritada Kandil'i bulamadınız mı? | " /> Haritada Kandil'i bulamadınız mı? | "/>

En Sıcak Konular

Haritada Kandil'i bulamadınız mı?

10 Mart 2008 08:01 tsi
Haritada Kandil'i bulamadınız mı?

Genelkurmay’ı eleştiren muhalefete Erdoğan’dan sert tepki: 'Siz de iktidar oldunuz bu ülkede. O zaman neden Kandil'e gidip bu işi bitirmediniz? Yoksa aradınız da haritada Kandil'in yerini mi bulamadınız?'

Halkapınar Spor Salonu’nda AK Parti İzmir Kadın Kolları 2. Kongresi'ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada sınır ötesi kara harekâtının ardından muhalefetin eleştirilerini yanıtladı. Irak'ın kuzeyine yapılan son kara harekâtında 24'ü asker, 3'ü geçici köy korucusu 27 şehit verildiğini anımsatan Erdoğan, ağır kış şartlarında, gece koşullarında bölücü terör örgütüne baskın tarzında önemli darbe vurulduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

TERÖRİST Mİ YOKTU?

"Terörle mücadelenin sadece askeri boyutu yok. Sadece tek tek teröristleri etkisiz hale getirerek, sadece sınır ötesi harekâtlar yaparak terörü sona erdirmek mümkün değil. Öyle olduğunu söyleyenlere sesleniyorum. Askerimizin üzerinden, ordumuzun üzerinden siyaset yapmak gayretine girmek isteyenler var ya, onlara sesleniyorum. Sizin aklınız Allah aşkına muhalefete geçince mi yerini buldu? Bugüne kadar neredeydiniz? Türkiye'de terör 30 yıldır sürekli büyüyerek gelişti. Ondan sonra bir inişe geçti. Siz de iktidar oldunuz bu ülkede. O zaman neden Kandil'e gidip bu işi bitirmediniz? Yoksa aradınız da haritada Kandil'in yerini mi bulamadınız? Yoksa bizden habersiz gittiniz de 1995'lerde, 2000'lerde Kandil'de terörist mi yoktu? Bu ucuz polemikleri bırakın."

YA İSPATLAYIN YA SUSUN

Harekâtı Genelkurmay Başkanlığıyla birlikte, uyumlu şekilde yürüttüklerini dile getiren Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: ''Fakat bunlar zerre kadar kendi ülkelerinin, ne hükümetine, ne Genelkurmayına saygı duymuyorlar. Ne diyorlar? 'Efendim ABD çekil dedi, onun için çekildiler', Yok 'şu çekil dedi, onun için çekilindi'... Daha ilk gün itibariyle bunların teknik detaylarına girecek değilim. Eğer Genelkurmay Başkanımız 'Üniformamı çıkarırım' diyorsa, eğer Başbakan 'siyasi elbiseyi çıkarırım' diyorsa ya delil gösterirsiniz iftiranızı ispatlarsınız, ya da susarsınız. Susmazsanız vakti gelir millet sandıkta sizi susturur'' dedi.

ZULÜMLE ABAD OLUNMAZ

Harekâttan dönen kahramanlar daha koğuşlarına dönüp botlarını çıkarmadan başlatılan tartışmada memleket menfaati görmediğini söyleyen Erdoğan, "AK Parti herhangi bir ülkenin emri ile hareket eden bir iktidar değildir. Biz istişaremizi yapar, kararımızı verir, yola devam ederiz. Zulüm ile abad olunmaz iftira ile de hükümet olunmaz. Siyaseten bu kadar aciz durumda olabilirsiniz ama kurumlarımızın itibarına söz söyleyemezsiniz. Siyasi rekabetin dışında tutulması gereken meseleler de vardı. Siyaset de lütfen kışlaya girmesin. Askerliği askerlere bırakın. Teknik boyutta askerliğin nasıl yapılacağına da siz karışmayın" dedi.

AFFA İZİN VERMEYECEĞİZ

Cuma günü bir vatandaşın Uşak'ta af talebinde bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, af konusunun elbette devletin iradesinde olduğunu; ama maktülün ailesinin vicdanında nasıl bir etki bırakacağının da önemli olduğunu ifade etti. "Düzenleme yaparken toplumun yüreğini sızlatıp sızlatmadığını gözetmek devletin görevidir. Siyasetçinin toplumun hissiyatını göze almasından daha doğal ne olabilir?" diyen Erdoğan, afla salıverilen kişilerin mağdurlar üzerinde büyük olumsuz etkiler yapabileceğini ifade etti. "Neymiş, devlet af çıkarsın. AK Parti iktidarı bu tür affı parlamentoda gücü yettiği müddetçe çıkarmaz, çıkaramaz" diye konuştu.

SENİN UĞRUNA FENER'İ DE SEVDİK

Başbakan Erdoğan, kongre öncesi eşi Emine Erdoğan'la birlikte Narlıdere Ilıca Mahallesi'nde yaşayan 105 yaşındaki Kadriye Vardarlı ve Göztepe'de yaşayan 104 yaşındaki Mazhar Baran'ı ziyaret etti. Basına kapalı ziyaretler sonrası, çevrede oturan vatandaşlarla da bir süre sohbet etti ve çocukları sevdi. Erdoğan'ın geçtiği güzergahlarda birçok evin balkonlarına Atatürk posteri ve Türk Bayrağı astığı gözlendi. Halkapınar Spor Salonu'nu dolduran binlerce partili ise Erdoğan'ı çiçek yağmuruna tuttu. Kongrede "Senin uğruna Feneri bile sevdik", "Devleti sana, seni Allah'a emanet ettik", "30 yıllık rüyamız gerçekleşti, Bayraklı minnettar", "AK Kadın demek hizmet aşkı demek, vatan için tek yürek demek" yazılı pankartlar yer aldı. Başbakan Erdoğan ve Emine Erdoğan kongre öncesinde salonun ortasında kare şeklinde hazırlanan podyumda yürüyerek katılanlara karanfil attı.

bugün



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,574 µs