En Sıcak Konular

Gözaltına alınan başkan: Hesabını verecekler

9 Mart 2008 15:47 tsi
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan 'Arasta' operasyonu kapsamında gözaltına alınan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 'hiçbir namussuz işe bulaşmadığını' söyledi.

Sedefçi, "Bunun hesabını verecekler." diye konuştu. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal da, operasyon kapsamında gözaltına alındı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan ve Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Arasta' operasyonu kapsamında başlatılan soruşturma sürüyor. Emniyet yetkilileri, gözaltına alınan 17 kişiden, Edirne Belediyesi'nde görev yapan 3 memurun ifadelerinin alınmalarının ardından serbest bırakıldığını ve 14 kişinin sorgusunun sürdüğünü bildirdi. Edirne Belediyesi ile gözaltına alınan kişilerin ev ve işyerlerinden alınan belge ve dokümanlar üzerinde henüz inceleme başlatılmadığı öğrenildi. Aramalarda elde edilen belge ve dokümanlar cumhuriyet savcılığının talimatıyla incelenecek. Edirne Belediyesi'nden çok sayıda dokümanın yanı sıra Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin makam odasındaki çekmecesinden çıkan 13 bin dolar ile 8 bin 500 Euro'ya da el konuldu. Hamdi Sedefçi'nin zaman zaman tansiyon sorunu yaşadığı öğrenildi. Operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu 8 kişi, Selimiye Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinin arka kapısından sivil polis araçlarıyla çıkarılan Sedefçi ve diğer 7 kişi, Selimiye Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Hamdi Sedefçi, hastaneye gelişi ve ayrılışı sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sedefçi, "Ben orada namuslu Edirne halkını temsil ederken, hiçbir namussuz işe bulaşmadım. Onların güvenini sarsacak hiçbir iş yapmadım. Hep onların menfaatini düşündüm. Bu yapılanların hesabını verecekler.'' diye konuştu. Sedefçi, belediyedeki makam odasındaki masasının çekmecesinden çıkan dövizle ilgili sorular üzerine, "Tüm param o kadar.'' dedi. Sedefçi ile birlikte hastaneye getirilenler arasında emekli eski Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Erdoğan ile içme suyu ve atık su hizmetlerinin imtiyaz hakkının 30 yıl süreyle konsorsiyuma devredilmesiyle ilgili firma adına görüşmelere katılan yetkililerin de bulunduğu öğrenildi.

Operasyon kapsamında İzmir Adnan Menderes Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdür Yardımcısı S.M. ve akaryakıt ticaretiyle uğraşan T.S.'nin ifadelerine de başvuruldu. S.M.'nin, Edirne'deki operasyonda gözaltına alınan 1 kişinin akrabası, T.S.'nin ise arkadaşı olduğu öğrenildi. S.M. ile T.S.'nin ev ve işyerlerinde de arama yapıldığı, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı bildirildi.

CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, gözaltı olayına tepki gösterdi. Çakır, "Siyasi linç yaratma havasıyla bir belediye başkanının gözaltında tutulmasını kabul edebilmemiz mümkün değil." dedi. Çakır, uzun zamandan beri Sedefçi ve Edirne Belediyesi'ne yönelik baskı olduğunu iddia etti.
 
zaman

 



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,982 µs