En Sıcak Konular

Tuncel'den inciler!..

9 Mart 2008 15:12 tsi
DTP'li Sebahat Tuncel, sınır ötesi operasyonla ilgili bakın ne dedi?

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, "Dağda ölen gerilla da, asker de bizim evladımız. Çözüm için sayın Öcalan'ın görüşlerini tartışmalıyız" dedi.

DTP Antalya İl Teşkilatı'nın `8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle Durukan Düğün Salonu'nda yaptığı kutlamaya, DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de katıldı. Tuncel, salonda bulunan yaklaşık 100 kişi tarafından yoğun ilgi ve tezahüratla karşılandı. Toplantı öncesi söz alan sunucu, "Özgürlük mücadelesinde şehit düşenler anısına 1 dakika saygı duruşunda bulunalım" çağrısında bulundu.

İlk konuşmayı yapan Merkez Parti Meclis üyesi Aynur Coşkun'un ardından söz alan Sabahat Tuncel, 30 yıldır adı konulmamış savaş yaşandığını, bugüne kadar 25 sınır ötesi operasyon düzenlendiğini ve buna rağmen bir çözüm getirilmediğini söyledi. Tuncel, şöyle konuştu:

"Kürtler, demokratik haklarını istiyor. Kürtler, kendi dillerinde öğrenim istiyor, kendi dillerini yaşamak istiyor. Çözüm sayın Öcalan'ın görüşlerini tartışmaktan geçiyor. Yaşanan olumsuzlukların üstesinden gelebilmek için en aktif rol kadınlara düşüyor. Bu sorunun çözümünde kadınlar aktif rol almalıdır. Dağda ölen gerilla da, asker de, bizim çocuklarımız. Biz çocuklarımızın ölmesine izin vermeyeceğiz. Bu savaşta sadece çocuklarımız ölmüyor. Bu savaş bizleri aynı zamanda yoksullaştırıyor. Savaşa, yoksulluğa karşı hep beraber mücadele etmeliyiz. Barış ve özgürlük için daha çok çalışmak gerekiyor. Yaşasın 8 Mart."
 
vatan



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,500 µs