TEZİÇ'li cevap! | " /> TEZİÇ'li cevap! | "/>

En Sıcak Konular

Ayrıcalık iddialarına TEZİÇ'li cevap!

9 Mart 2008 14:37 tsi
Ayrıcalık iddialarına TEZİÇ'li cevap! Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK başkanı Özcan'a ayrıcalık yapıldığı iddialarına sert çıktı. Çelik, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç hakkında Bakanlığa, soruşturma talebi ile 72 dosya geldiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kanal 7 televizyonunda Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında soruşturma izni vermemesi ile ilgili, "Anayasa değişikliği yapılmış. Üniversitelerde kılık kıyafetin serbest olduğu belirten bir de Ek 17. madde var... Durum böyleyken YÖK Başkanı rektörlere -keyfi tutum takınmayın- demişse, CHP de ona dava açmışsa, CHP'nin gönlü hoş olsun, keyfi yerine gelsin diye neden YÖK Başkanı hakkında bir tutum takınayım" diye konuştu.

Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç hakkında, 55'i başörtüsü konusunda mağduriyete neden olduğu, 12'si görevi ihmal, öğretim üyelerinin -üniversitemde yolsuzluk var- iddiası ile gönderdiği dilekçelere cevap bile alınamaması gibi farklı gerekçelerle toplam 72 ayrı dosya bulunduğunu aktaran Çelik, "Bunlar mahkemelerden takipsizlik kararı alınarak bana gönderildi. Yusuf Ziya Özcan'a ne yapıyorsam, onlara da aynısını yaptım. Kemal Gürüz ile ilgili de 2 ayrı dosya geldi. Onlara da aynısını yaptım" dedi.

"Çok ciddi bir şey olsa zaten üstüne gidilirdi. Aleni bir şey olsaydı, paralar batmış, kamu malına zarar verilmiş olsaydı zaten göz yummazdım" ifadesini kullanan Çelik, o dönemde Bakanlığın ve hükümetin YÖK'e karşı cephe aldığı eleştirilerini de anımsatarak, bunun doğru olmadığını aktardı.

CHP'nin YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan hakkında, 'hükümetin taşeronu' eleştirisini yaptığına dikkat çeken Çelik, bu tür söylemleri eleştirdi. Çelik, "Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı, sürekli CHP'yi sevindirecek açıklamalar yapıyor. Bizden biri çıkıp da, ÜAK Başkanı CHP'nin taşeronu, dedi mi. Böyle bir söylem ülkeye yarar mı sağlayacak. Bu ayıp bir kere" şeklinde konuştu.

"YAŞANAN KORKU YERSİZ"

Çelik, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılması ve rektörlerin bu konudaki farklı tavırlarıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Yıllardır aslında olmayan bir yasağın keyfi ve fiili olarak uygulandığını dile getiren Çelik, Anayasa değişikliği sonucunda konuyla ilgili tereddütlerin giderildiğini vurguladı.

Kanunların değiştirilebileceğini ancak insanların kafalarının içini değiştirmenin zaman aldığını söyleyen Çelik, AK Parti'nin demokratik Cumhuriyete ve laik yapıya bağlı olduğunu vurguladı.

Toplumun bazı kesimlerinde yaşanan korkunun yersiz olduğunu belirten Çelik, çağdaşlaşma projesinin rafa kalktığı iddiasının haklı bir zeminde bulunmadığını kaydetti.

Çelik, etnik kökeni, inancı, başının açık ya da kapalı olması gibi nedenlerle öğrenciler arasında farklı not uygulaması yapılmasının ise kabul edilemez olduğunu söyledi.

samanyoluhaber



Bu haber 342 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,717 µs