İran'a karşı yalnız hareket etmeyiz | " /> İran'a karşı yalnız hareket etmeyiz | "/>

En Sıcak Konular

Peres: İran'a karşı yalnız hareket etmeyiz

9 Mart 2008 13:23 tsi
Peres: İran'a karşı yalnız hareket etmeyiz
İsrail Cumhurbaşkanı Peres, İran'a karşı tedbirsiz olmadıklarını belirterek, "İran'a karşı tek başına hareket etmeyiz" dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İran'ın nükleer faaliyetlerinin engellenmesi konusunda İsrail'in tek başına hareket etmeyeceğini belirterek İran'a karşı olası bir saldırı planları olduğunu ima etti.

Peres, Fransız Le Figaro gazetesine verdiği mülakatta, ekonomik yaptırımların İran'ı nükleer faaliyetlerinden caydırmakta başarısız olması durumunda, "askeri olmayan yöntemlerin tükeneceğini" ifade etti.

"İran'ın nükleer silah üretme girişimlerini, savaş seçeneğini değerlendirmeden durdurmayı tercih ederim" diyen Peres, yaptırımların geçmişte Libya, Güney Afrika ve Kuzey Kore'de "etkili sonuçlar" verdiğini belirtti.

Peres, İsrail'in Tahran yönetimine karşı tek başına hareket etmek zorunda kalması durumunda nasıl bir strateji izleyeceği konusundaki soruya, "İsrail, İran tehlikesine karşı tahmin edildiği kadar tedbirsiz değil" cevabını verdi.

Peres, "Bu, dünyanın geri kalanı tarafından çözülmesi gereken bir mesele. İran uzun menzilli roketler üretiyor. Bu da problemin sadece İsrail'i ilgilendirmediğini göstermektedir" dedi.

İran'ı Lübnan, Gazze Şeridi, Suriye ve Irak'ta üs arayışında olmakla suçlayan Peres, "Gözlerimizi kapatmamalıyız. Eğer teröristler nükleer silahlarla donanırsa, dünya kontrol edilemez duruma gelir" şeklinde konuştu.

Peres ayrıca, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik son saldırılarını savunarak, "Eğer, birileri topraklarımıza roket saldırıları düzenleme hazırlıkları yapıyorsa, biz de bunları durdurmak için onları hedef alacağız" diye İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları savundu.

 
dunyabulteni



Bu haber 331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,961 µs