En Sıcak Konular

PKK’nın kaçırdığı maden işçisi evine döndü

9 Mart 2008 11:39 tsi
PKK'lı teröristler tarafından, Hatay’ın Amanos Dağları’nda cuma günü kaçırılan ve dün akşam serbest bırakılan maden ocağı işçisi 38 yaşındaki Mehmet Şimşek, güvenlik güçlerince Dörtyol'daki evine getirildi.

Dağda aç kalan PKK’lılar, 7 Mart’ta Amanos Dağları eteğindeki Dörtyol İlçesi’ne bağlı Çağlalı Köyü Kocadüz Yaylası yakınlarında bulunan eski milletvekillerinden Mahmut Öztürk’e ait maden ocağı işçilerinden Mehmet Şimşek’i rehin alıp, aynı yerde çalışan kamyon şoförü 42 yaşındaki Fikret Sönmez’i de kent merkezine göndererek, kendilerine erzak almalarını istedi. Sönmez kente iner inmez durumu Jandarma ekiplerine bildirdi, ardından gıda malzemesi alıp teröristlerin bulunduğu bölgeye döndü. PKK’lılar güvenlik güçlerine haber verdiğini fark edince elinde erzakla gelen Fikret Sönmez’i kurşunlayarak öldürdü, Mehmet Şimşek’i de alarak uzaklaştı.

AKŞAM AİLESİNİ ARADI

Güvenlik güçleri, sıcak çatışma yaşadıkları teröristlere, bölgenin ağaçlık ve sarp kayalıklarla kaplı olması nedeniyle ulaşamadı. 2 gün teröristlerce alıkonulan Şimşek, dün akşam ailesini arayarak serbest bırakıldığını ve Osmaniye’nin Zorkun Yaylası Karıncalı mevkiinde olduğunu bildirdi. Aile jandarmayı arayarak Mehmet Şimşek’in yerini söyledi. PKK’nın pusu kurabileceği ihtimaline karşı temkinli davranan ekipler Şimşek’i alarak ifadesinin ardından Dörtyol’daki evine teslim etti.

İstedikleri erzakları alamayan ve yaşam malzemelerinin bitmek üzere olduğu anlaşılan Amanos Dağları’nda bulunan PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlar sürdürülüyor.

hurriyet



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,056 µs