Çin'in siber milisleri! | " /> Çin'in siber milisleri! | "/>

En Sıcak Konular

Çin'in siber milisleri!

9 Mart 2008 11:37 tsi
Çin'in siber milisleri!
Amerikan CNN televizyonu, son aylarda başta Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon olmak üzere pek çok batılı devletin resmi internet sitelerine sızmayı başaran Çinli hackerları buldu.

Hackerlarla, Şangay'ın güneyinde bulunan ve Çin donanmasının en önemli limanlarından biri olan Zhousan Adası'nda CNN muhabiri John Vause, Pekin yönetimi resmi olarak reddetse de, bilgisayar uzmanlarının Çin Halk Kurtuluş Ordusu için çalıştıklarını kabul ettiklerini söyledi.

Değişik meslek gruplarından gelen hackerlar, geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan Pentagon'un sitesine yönelik siber saldırının sorumluluğunu üstlendi.

İnternette Xian Chen adını kullanan bir hacker, başarılı saldırının ardından Çin hükümetinin kendilerine para ödülü verdiğini söyledi.

İddiaları reddeden Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Qin Gang, 'Pekin hükümetinin böyle bir işin arkasında olmadığını, iddiayı ortaya atanların kendilerine kanıt sunması halinde olayın aydınlatılması için de ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Amerikan istihbaratına bağlı çalışan İstihbarat Araştırma ve Analiz Merkezi'nden James Mulvenon ise, CNN'e yaptığı açıklamada, bahsi geçen hacker grubunun Pekin yönetiminin ajanı olduğu iddiasına inanmadığını, ancak bu kişilerin bazı zamanlarda Çinli yetkililer tarafından kullanımış olabileceğini kaydetti.

Amerikan yönetimi, geçtiğimiz sene Washington'un resmi internet sitelerine yönelik saldırıların arkasında Pekin yönetimi olduğunu düşünüyor, ancak bu iddiayı sesli bir şekilde dile getirmekten çekiniyor.

'HİÇBİR SİTE TAM GÜVENLİ DEĞİL'

Zhousan Adası'nda mobilyasız bir evde tüm gün son teknoloji ürünü bilgisayarların başında oturan hackerlara göre, günümüzde hiçbir internet sitesi tam olarak güvenli sayılmıyor.

Chen, alınan tüm güvenlik önlemine karşın her sitenin bir zayıf noktası olduğunu, ancak bunu bulmak için uzun ve zahmetli bir çalışma gerektiğini söyledi.

gazeteport



Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,542 µs