İşte ölen teröristlerin fotoğrafları! | " /> İşte ölen teröristlerin fotoğrafları! | "/>

En Sıcak Konular

İşte ölen teröristlerin fotoğrafları!

9 Mart 2008 09:50 tsi
İşte ölen teröristlerin fotoğrafları!
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın "İnsani değil, göstertmem" dediği PKK’lıların ceset fotoğrafları, harekatın son günlerinde Kuzey Irak’a muhabir gönderen Amerikan Washington Post Gazetesi’nden geldi. Gazete yazı v

EL KAİDE dahil dünyada birçok örgüt için "terörist" sıfatını kullanan Amerikan Washington Post Gazetesi, PKK’ya aynı muameleyi yapmak bir yana, terör örgütünün propagandası olarak algılanan yayınlar yapmayı sürdürüyor. Son olarak gazetenin Dış Haberler Servisi muhabiri Joshua Partlow, Türk ordusunun sınırötesi kara harekatı sırasında ve hemen sonrasında, K. Irak’taki PKK üslerine gitti. "Zap Vadisi ve ötesi" mahreçli beş günlük izlenimlerini dün gazetede "Kürt Askerler Cemiyeti" başlığıyla yayınlayan muhabir, "Engebeli Kuzey Irak’ta gerillalar zorluk ve meydan okumaya dayanan bir birlik oluşturuyor" diye yazdı.

CEPTEN İLETİŞİM

PKK’lı bir teröristin "Sadece kendimizi savunuyoruz" iddiasını dile getiren muhabir, Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin PKK’yı "etkin biçimde tolere ettiği"ni de belirtti. Bir fotomuhabirin yanısıra, "özel muhabir" Dlovan Brwari’nin de katkıda bulunduğu yazıda, teröristlerin cep telefonundan kısa mesaj atarak veya telsizleri vasıtasıyla haberleştikleri bildirildi. Yazıda, Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin harekat süresince sadace Washington Post muhabirlerinin bölgeye girmesine izin verdiği vurgulandı.

MEZAR DOLU

PKK’lıların harekatta ciddi kayıp vermediklerine dair iddiaları da yazıda tekrarlandı; ancak habere eşlik eden 25 fotoğrafta, öldürülen teröristlerin toprağa verildiği mezarlıklarda boş yer kalmadığı göze çarpıyor. Taş duvarla çevrili bir mezarlığın çevresindeki yolların Türk savaş uçaklarından atılan bombalarla tahrip olduğu bildirilirken, Türk ordusunun geri çekildiği günde dahi, ölen beş PKK’lının, 40 terörist tarafından buraya gömüldüğü ifade edildi.

CESET TORBALARI

Cesetlerin siyah plastik torbalara konarak gömüldüğü belirtilirken, PKK’nın Suriye asıllı liderlerinden Bahoz Erdal’ın teröristlere yaptığı konuşma aynen aktarıldı. Amerikalı muhabirler, Türk ordusunun "görev tamamlandı" açıklamasını, adeta PKK ağzıyla, "İnatçı gerillalar hálá dağları kontrol ediyor" ifadesiyle yalanladı. Bebek katilleri, İngiliz emperyalizmine karşı savaşan Latin Amerikalı devrimcilere ve hatta Küba lideri Fidel Castro’yu izleyen özgürlük savaşçılarına benzetildi.

Sedyede taşıyor poşette gömüyorlar

Washington Post’un Kuzey Irak haberine eşlik eden fotoğraflar, terör örgütünün Güneş Operasyonu sonrası yediği darbeyi gözler önüne seriyor. Amerikalı foto muhabiri, teröristlerin cesetlerini sedyeyle taşıyışını böyle görüntüledi. Üzerinde tahta yaya köprülerinin bulunduğu dar bir keçiyolunu kullanan teröristler, çevresi Türk jetleri tarafından bombalandığı bildirilen taş çevrili PKK mezarlığına varıyor. Siyah plastik poşetlere konan cesetler, tuğladan yapılan mezarlara gömülüyor.

UNICEF çantalı teröristler

PKK’nın eskiye göre Türkiye için "daha az bir tehdit" oluşturduğu iddia edilen haberde, teröristlerin, operasyonlar sırasında UNICEF’e ait ilkyardım çantalarından taşıdığı, Birleşik Arap Emirlikleri’nde üretilen "Business Royals" marka sigara içtikleri ve Türkiye’de üretilen Mekap marka spor ayakkabılardan giydikleri de belirtildi.

 
hurriyet / aktifhaber



Bu haber 24,085 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,190 µs