En Sıcak Konular

Kürtçe 'su getirin'e fezleke

8 Mart 2008 23:32 tsi
Kürtçe 'su getirin'e fezleke Seçim mitinginde susayınca Kürtçe 'bana su getirin' diye seslenen DTP'li Sırrı Sakık hakkında 'Türkçe dışında propaganda yaptığı' iddiasıyla fezleke hazırlandı.

Haklarında fezleke düzenlenen DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Muş Milletvekili Nuri Yaman, Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın düzenlediği basın toplantısında Sırrı Sakık, DTP milletvekilleri hakkında, “Trajikomik fezlekelerin” Meclis Başkanlığına gönderildiğini söyledi.

22 Temmuz seçimleri öncesinde Muş Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen mitingde yanındakilerden Kürtçe su isteyen Sırrı Sakık’ın sözleri seçim suyu sayıldı ve hakkında fezleke düzenlendi.

Fezlekenin “Hukuk skandalı” olduğunu ifade eden Sırrı Sakık, “Dokunulmazlığı olan milletvekilleri hakkında yargılamaların durdurulmaması, devam etmesi çifte standarttır. 1960 yılından bu yana yaşanan uygulamalar alt üst edilerek, hukuk zorlanarak, ulusal ve uluslararası yasalar ayaklar altına alınmaktadır” dedi.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise Kürtçe konuştukları gerekçesiyle haklarında fezleke hazırlanması yanlışından dönülmesi gerektiğini belirterek, “O zaman TRT yetkililerini hapse atın. Kürtçe yayın yapıyorlar” dedi. Kürtçe “Su getirin” diyen Kaplan, “Bu yüce çatı altında ben de bu kelimeyi kullandım. Bunun için hakkımda fezleke hazırlanabilir. İlk defa bu kadar sınırsız, insafsız suçlama görüyorum” diye konuştu.

“Kürtçe su istemenin” suç olarak değerlendirilmesini kabul etmediklerini söyleyen Hasip Kaplan, “Laik Cumhuriyete karşı suç işlemek de var. Her türban tartışmasının ardından bir fezleke gönderilebilir. Çünkü Anayasa’da suçlar sayılmamış” dedi.

Taraf Gazetesi de bugün "Su getirin" cümlesini Kürtçe olarak manşetine taşımıştı.

ntv 



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,066 µs