En Sıcak Konular

Barajlardaki su seviyesi hızla yükseliyor

8 Mart 2008 23:22 tsi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, barajlardaki su seviyesinin hızla yükselmeye başladığını belirterek, “Çok büyük bir problem olacağına inanmıyorum. Mart ve Nisan yağışlarını bekliyoruz” dedi.

AKP Bolu İl Başkanlığı, Abant Palace Otel'de ‘Abant İçin Elele’ adlı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Bakan Veysel Eroğlu, AKP Bolu Milletvekilleri Yüksel Coşkunyürek ve Fatih Metin, AKP'li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Atilla Kılıç, AKP'li yöneticiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Abant da yapılması planlanan çalışmalara ilişkin bilgilerin aktarıldığı toplantının ardından, Bakan Eroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çevre ve Orman Bakanlığı olarak orman yangınlarıyla mücadelede destan yazdıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, “Akdeniz kuşağındaki Yunanistan, İtalya ve İspanya gibi özellikle büyük ülkelerdeki yangınlarla, Türkiye'de ki yangınları mukayese ettiğimiz zaman bizim yangın miktarı neredeyse onda biri nispetinde. Geçen yıl 11 bin 500 hektarlık bir alan yandı. Ama biz 400 bin hektarlık alanı ağaçlandırdık. Kritik noktalara gözetleme istasyonları tesis ettik. Çok iyi bir işletim ağımız var, anında haber veriliyor. Çok sayıda araç gereçte takviye ettik. Bir kısmını İzmir ve Muğla da dağıtmıştık. Helikopter ve yangın söndürme uçakları kiralama çalışmaları devam ediyor” dedi.

Bakan Eroğlu, yağışların geçen yıla oranla daha fazla olduğunu açıklayarak, şöyle devam etti: “Barajlardaki problem, bu yıl yağış azlığından kaynaklanmıyor. Geçen yıl barajlardaki su seviyesi düşmüştü. Özellikle son 3 ayda ciddi yağmur ve kar yağdı. Barajlardaki su seviyesi hızla yükselmeye başlıyor. Çok büyük bir problem olacağına inanmıyorum. Kaldı ki, biz de Mart ve Nisan yağışlarını bekliyoruz. Ona göre daha da tedbirlerimizi arttıracağız.”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, toplantıda Karadere İçme Suyu Projesi için Çevre ve Orman Bakanlığı'nın gerekli ödeneği göndermemesinden yakınarak, Bakan Eroğlu'ndan destek istedi.

milliyet



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,150 µs