En Sıcak Konular

Türkiye’nin Maskülen Zero’su Uğur Yücel

8 Mart 2008 19:53 tsi
Uğur Yücel’i reklam filminde bir mafya babasını canlandırırken izliyoruz. 22 yıldır Türkiye’de yeni ürün çıkarmayan Coca-Cola, Light’ı feminen bulan erkekler için ürettiği Zero’yu Uğur Yücel ile tanıtıyor.

 

Mafya babalı reklam filmi, ABD’deki Zero’nun Türkiye’ye uyarlanmış hali. Türk mafya babası için Uğur Yücel tartışmasız tek isim olmuş, Türkiye’nin Maskülen Zero’su böyle ortaya çıkmış.

Uğur Yücel’in bir mafya babasını canlandırdığı reklam filmi, ABD’deki reklamların Türkiye’ye uyarlanmış hali. Reklamı hatırlayacaksınız, yoldan geçen meraklı bir genç, boşluk gördüğü bir paravanın içinde ne olduğunu merak ediyor ve boşluğa kafasını sokmasıyla, boynunu kavrayan iri kıyım biriyle karşılaşması bir oluyor.

Coca-Cola Zero’yu deneyip beğenen ve bunu başkalarına da denetmek isteyen bir mafya babası, iki iyinin birarada olabileceğinin ispatıyla başlıyor konuşmasına. Böylece Zero’nun iki önemli özelliğine; hem gerçek tat, hem de sıfır şeker olmasına gönderme yapıyor. "İki güzel şey bir arada olabilir mi? Olmaz diyorsan acele etme. Elbette hem güzel hem de akıllı bir sevgilin olabilir, aşkta ve kumarda aynı anda kazanabilirsin" diyerek ısrarla Zero’yu denetmek istiyor.

Markanın Reklam Müdürü Aylin Kosova, ABD’deki filmdeki varolan karakterleri en iyi şekilde Türkiye’ye uyarlamak istediklerini, bir mafya babası karakterinin çok bıçak sırtı bir rol olduğunu ve bunu canlandıracak kişinin herkes tarafından sevilen biri olmasına özellikle dikkat ettiklerini söylüyor:

"Mafya karakteri olacak ama aynı zamanda korkulan biri olmayacak. Aklımıza gelen tek isim Uğur Yücel’di. Bir süredir de reklamlara çıkmıyor olması bizi ona yöneltti. Rolü kabul etmezse diye çok korktuk, çünkü gerçekten ikinci bir alternatifimiz yoktu. Ama o da, böylesi bir yenilikte bizim markamızla birlikte olabileceğini söyledi."

Uğur Yücel, ikinci reklamda bu kez bir başka senaryoyla Kadir Çöpdemir’e zorla Zero tattırıyor. Yücel reklamla ilgili, "Çekimler güzel geçti, sonuçtan da çok memnunum" demekle yetiniyor. Bu arada Yücel’in reklam senaryosunda bazı yerlerde revizyon istediğini ve onun istediği şekliyle tekrar senaryolar yazıldığını da öğreniyoruz.

UĞUR YÜCEL’Lİ REKLAMI BAŞKA ÜLKELER DE İSTEDİ

Cola’nın satışa sunulduğu bazı ülkeler bu reklamı o kadar beğendi ki, Uğur Yücel’i tanımamalarına rağmen, reklamın aynısının kendi ülkelerinde de gösterilmesini istedi. Şu an telif haklarıyla ilgili görüşmeler devam ediyor.

Kadın işi light bana yakışmaz diyen erkekleri hedeflediler

Coca Cola CEO’su Muhtar Kent, Zero için şöyle demişti: "121 yıl önceki Coca-Cola’nın tadına en yakın ürünümüz bu. Zero ile elbette tüm tüketicilerimizi kucaklamak istiyoruz ama Coca-Cola içemiyorum, kadın işi olan light da bana yakışmaz diyen erkekleri hedefledik."

Zero ilk kez 2006’da Avustralya’da tanıtıldı. Ve bugüne kadar Coca-Cola’nın dünyaya en hızlı yayılan ürünlerinden biri oldu. Şu anda en çok tüketidiği ülke Brezilya. Markanın Türkiye Pazarlama Müdürü Sedef Salıngan, 52 ülkede son sürat inanılmaz satış rakamlarına ulaşınca ürünü Türkiye’de de satışa sunmaya karar verdiklerini söylüyor. "Türkiye için doğru bir ürün olup olmadığını tartıştık. En son 1986’da Coca-Cola Light’ı piyasaya sürmüştük ve geçen sürede birçok ürün denememize rağmen hiçbirinin Türkiye’de tutacağını düşünmedik. Ama Zero’yu denediğimizde aradığımız şeyin tam da bu olduğunu gördük. Aslında burada çok ironik bir şey var. Düşünsenize, 22 yıl sonra ilk kez yeni bir ürün piyasaya sürüyoruz ve bu ürün de çıka çıka yine Cola-Cola ile aynı tatda ama sıfır şeker içeriyor. Yani aslında bu ürünün varoluş sebebi yine gerçek Cola tadında olması." 

Hürriyet



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,015 µs