En Sıcak Konular

Washington Post, harekatı Zap’tan izlemiş

8 Mart 2008 18:58 tsi
Washington Post gazetesi, TSK’nın kara harekatı sırasında Zap’taki PKK kampında oldukları iddiasıyla, iki muhabirinin izlenim ve fotoğraflarını yayınladı. Haberde, PKK’nın Türkiye için “daha az tehdit” oluşturduğu yorumu yapı

Amerikan Washington Post gazetesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’a düzenlediği kara harekatının hedefi olan Zap bölgesindeki PKK kampında 5 gün kalan muhabirlerinin izlenimlerini yayınladı. Kamptan fotoğrafları da yayınlayan gazete, PKK’nın eskiye göre Türkiye için “daha az tehdit oluşturduğunu” belirtiyor. 

Washington Post (WP) muhabiri Andrea Bruce, “Zap vadisi” mahreçli ve “Askerlerden oluşan bir Kürt topluluğu” başlıklı yazısında, PKK’nın daveti üzerine bir foto muhabiri ile Zap bölgesine gittiklerini, kara harekatı sırasında ve sonrasında 5 gün bu kampta kaldıklarını belirtiyor ve izlenimlerini uzun bir yazıda anlatıyor.

Bu iddiaya göre, 8 gün süren kara harekatının son günlerinde bölgeye gitmiş olmaları gereken WP muhabirleri, “PKK’nın bu izni sadece WP’ye verdiğini” belirtiyor.

Gazete, muhabirin izlenimlerden oluşan uzun yazısını, TSK’nın bombardımanı sırasında ölen beş PKK’lı için düzenlenen cenaze töreni de dahil olmak üzere kamptaki hayatı gösteren fotoğraflarda, internet sitesinden yayına koydu. Haberde cenaze töreninin, harekat bittiği gün yapıldığı belirtiliyor.

Muhabir Andrea Bruce, yazısında, PKK’nın taktiklerinin “acımasız” olabileceğini belirtirken; diğer yandan PKK’lıların “artık, laik, modern bir cumhuriyet olarak niteledikleri Türkiye’den ayrı bir devlet kurmak istemediklerini, dolayısıyla eskiye oranla Türkiye için daha az tehdit oluşturduğu” yorumu yapıyor.


Ntvmsnbc



Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,552 µs