En Sıcak Konular

Diyarbakır'da olaylı Kadınlar Günü

8 Mart 2008 18:08 tsi
Demokratik Toplum Partisi (DTP) öncülüğünde Diyarbakır Demokrasi Platformu Kadın İnsiyatifi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingi, PKK'nın şovuna dönüştü.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) öncülüğünde Diyarbakır Demokrasi Platformu Kadın İnsiyatifi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingi, PKK'nın şovuna dönüştü.

Mitingde DTP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak, teröristbaşına 'sayın' dedi, PKK'lılara 'gerilla' deyip selam gönderdi.

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda yapılan mitinge yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Miting, Urfakapı semtinde toplanan kadınların davul zurna eşliğinde halay çekerek İstasyon meydanına gelmesiyle başladı.

Kadın grubunun önünde yüzlerini gizleyip yürüyen çocuklar terör örgütü lehine sloganlar attı. Miting boyunca da terör örgütü PKK'nın bayrak olarak kullandığı flamalar açıldı, PKK lehine sloganlar atıldı. Yasa dışı sloganların atıldığı mitingde her zamanki gibi çocuklar kullanıldı.

Mitinge katılan DTP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak, provokasyon gibi açıklamalarda bulundu.

Terörist başına 'sayın' demekte ısrar eden Kışanak, daha önce kendisini Abdullah Öcalan için yaktığı iddia edilen PKK'lı kadınlara selam gönderdi.

Kışanak, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin Türkiye'yi ziyaret etmesinden de duyduğu rahatsızlığı şöyle dile getirdi: "Zilanları, Rojdaları, Gerillaları saygıyla selamlıyoruz. Burada özgürlük taleplerimizi haykırıyoruz. Hepsi duysun AKP duysun. Amerika duysun. Bush yönetimi duysun. Ve yüreğimiz burkularak söylüyoruz Talabani de duysun. Biz kadınlar biliyoruz kadın özgürlük mücadelesi, demokrasi mücadelesi adaletin en önemli parçasıdır. Artık yeter diyoruz. Şiddet, baskı adına yeter diyoruz. Ama sınır ötesi tezkereye evet oyu veren 75 sahte Kürt milletvekiline de affetmeyeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçı İlkay Akaya bir konser verdi. Miting olaysız sona ererken, polis MHP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde güvenlik önlemi aldı. 
 



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,243 µs