Kumar masasında oturan kim? | " /> Kumar masasında oturan kim? | "/>

En Sıcak Konular

Kumar masasında oturan kim?

8 Mart 2008 17:31 tsi
Kumar masasında oturan kim? Ergenekon’a kör ve sağır kalan Doğan Grubu, You Tube’da arka arkaya yayınlanan 'gizemli' ses kayıtlarını ise sansürleme telaşında. Kulislerdeki iddialara göre, grup büyük bir kumar oynuyor. Merak edilen; masada oturan kişi Özkök mü, yoksa

Son günlerde Türkiye You Tube üzerinden sızdırılan ses kayıtlarını konuşuyor. Ünlü bir işadamı, Prof. Dr. Erdoğan Teziç ve Tuğgeneral Münir Erten’in ardından Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci’ye ait olduğu öne sürülen ses kayıtları gündemi sarstı.

Kayıtlarda ne ararsanız var. Cumhurbaşkanı Gül’e suikast iddiaları, Başbakan ve bakanlara küfürler, çeşitli iddialar…

Ses kayıtlarındaki isimlerin önemli isimler olması, işi daha da enteresan bir hale getiriyor. Ergenekon operasyonu tam gaz devam ederken ortaya çıkan bu kayıtlar peki ne anlama geliyor? Kayıtların ait olduğu isimlerin Ergenekon ile bir bağlantısı var mı?

Doğan Grubu niye başka yerden bakıyor?

İnsanın aklına ister istemez bu sorular takılırken Doğan Grubu’nun aklına başka şeylerin takılması, bizi daha çok şaşırtıyor. 

Bugün Milliyet Gazetesi, Erdoğan Teziç, Tuğgeneral Münir Erten ile Savcı Salim Demirci’ye ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarının ortaya çıkmasını ‘Dinleme terörü’ ifadesini kullandı.

Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek ile röportaj yapan gazete, You Tube’da yayımlanan ses kayıtlarının kaynağının bulunabileceğini ifade etti.

Tuhaf olan şu ki, Doğan grubunu rahatsız eden şey ses kayıtlarında başbakana ve bakanlara edilen küfür ve tehditler değil, kayıtların ortaya çıkması. Hürriyet, Milliyet, memleketin en büyük gazeteleri Ergenekon’u görmezden geldikleri gibi ortaya çıkan ses kayıtlarının da önünü kesme telaşına girmiş durumda.

Özkök hükümete gözdağı verdi

Ertuğrul Özkök ise bugün bir başka koldan bastırdı. Özkök bugünkü yazısında, belediyelerdeki yolsuzluk iddiaları üzerinden alenen hükümete gözdağı verdi.

Şu satırlar ondan: “Ama son zamanlarda Türkiye'nin dört bir yanında belediyelerle ilgili çok ağır rüşvet iddiaları kulağımıza gelmeye başladı. Dikkatler bir de iki bakanlık üzerinde yoğunlaşmış durumda. Önümüzdeki dönem çok sayıda yolsuzluk dosyası açılırsa kimse şaşırmasın.”

Ertuğrul'un son çırpınışları mı?

Kulislerde konuşulan iddialara göre Ertuğrul Özkök’ün son dönemde bu kadar marjinalleşmesinin nedeni, Doğan’ın onu gözden çıkarmış olması. Ergenekon kapsamında işin ucunun Hürriyet’i bulacağını düşünen Doğan, çok Özkök ile yollarını ayırma planı içinde. Özkök’ün bu sert vuruşları, son denemelerden başka bir şey değil.

İkinci iddia daha a ilginç. İddiaya göre Ergenekon’un çoktan gruba dokunmuş durumda. Eğer Ergenekon savcıları, çalışmalarını derinleştirirlerse ve ellerindeki ‘Almanya Dosyası’nın sayfalarını daha fazla çevirirlerse bu iş Ertuğrul Özkök ile bitmeyecek. 28 Şubat sürecinin ‘medya sponsoru’ Sabah’ın başına gelenlerin bugün Doğan Grubu’nun başına gelip gelmeyeceğine Ergenekon savcısı, siyasal irade ve dengeler karar verecek…

www.iyibilgi.com analiz



Bu haber 3,034 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,250 µs