En Sıcak Konular

Almanya'da camiye saldırı

8 Mart 2008 11:09 tsi
Almanya'da camiye saldırı Kuzey Almanya İslam Toplumu'na (BİG) bağlı Fatih Camii'ne dün gece ırkçı saldırı gerçekleştirildi.

Schleswig-Holstein Eyaleti’ne bağlı Neumünster şehrinde bulunan Kuzey Almanya İslam Toplumu’na (BİG) bağlı Fatih Camii’ne dün gece ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Friedrichstr’deki binanın camlarının ırkçı bir şahıs tarafından taşlarla kırıldığını belirten Fatih Camii hocası Muammer Muslu, "Camları kıran saldırgan yabancı karşıtı ve ırkçı sloganlar atarak aynı cadde üzerinde bulunan ve neonazilerin buluştuğu bir lokale girerek gözden kayboldu" dedi. Olay yerine çağrılan polis gelmeden, lokalin kapısındaki tabelaların içeriye alındığını ve kapıların kapatıldığını ifade eden Muslu, "Lokale gelen polis, şüpheli şahısı bulamadığını söyleyerek gitti.

Lokal sahipleri de neonazilerle alakaları olmadığını açıkladı" şeklinde konuştu. Muslu, saldırganın yakalandığı haberini cuma günü öğrendiklerini belirterek, "Saldırgan bizim mahallede oturan birisiymiş ama henüz kimliği açıklanmadı. Saldırganın bulunmasına sevindik. Son dönemlerde Almanya’da Türklere yönelik saldırılar arttı ve büyük can kaybı oldu.

Bu olaylar Türkler arasında tedirginliği arttırdığı gibi önyargıları da körüklüyor. Olaya Kiel Savcılığı el koydu. İnşallah bu ırkçı saldırılar daha da yayılmaz. Barış ve huzur ortamında yaşamak istiyoruz" dedi. Olayın ardından Kiel Başsavcısı Uwe Wick, zanlının yakalandığını doğrulayarak, "Dün gece Fatih Camii’ne taşla saldırarak iki camı kıran ve ardından ırkçı sloganlarla kaçtığı şahitlerce tespit edilen 33 yaşındaki Alman şahıs yakalanmıştır. Zanlının olay anında aşırı derecede alkollü olduğu da anlaşılmıştır" dedi.

Saldırıda politik motif olduğu gerekçesiyle olaya el koyduklarını belirten Wick, "Olayın mutlaka üstüne gidilecek. Gelişmeleri kamuoyuna iletmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.



Bu haber 924 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,139 µs