Sarımsak ko(r)kusu sardı | " /> Sarımsak ko(r)kusu sardı | "/>

En Sıcak Konular

Hürriyet’i Sarımsak ko(r)kusu sardı

8 Mart 2008 10:14 tsi
Hürriyet’i Sarımsak ko(r)kusu sardı You Tube'a düşen ses kayıtlarının Hürriyet'i germesinin üzerine giden Ünal Tanık, Batı Çalışma Grubu'nun bütün şifrelerini çözen Onbaşı Sarımsak’ı hatırlattı: Hepimiz Onbaşı Sarımsak’ız. Ey Hürriyet ve darbeci zihniyet. Kork ve titre!

28 Şubat sürecinde

Ünal TanıkANIK / Haber7

Bu medyanın yatacağı yeri yok. Demokrasiden ve özgürlükten yana olmayı bir türlü beceremeyen (doğrusu başarmak istemeyen) hakim medya, darbeden, dikta rejiminden yana olmaya bugüne kadar hiç utanmadı.

 

Son günlerde internet ortamında ipliği pazara çıkanlar patlaması yaşanıyor. Dönemin YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’in internet video paylaşım sitesi Youtube’da bir ses kaydı yayınlanıyor. Aradan günler geçiyor çıkıp, “Hayır bu ben değilim”, demiyor. Anlaşılan diyemiyor.

 

Derken Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler (GES) Komutanı Ünlü savcı, Başbakan Erdoğan'a ve dönemin Diyarbakır Valisi Efkan Ala'ya ağza alınmayacak ağır küfür ve hakaretlerde bulunuyor.
Tuğgeneral Münir Erten’in harekatı bir anlamda deşifre eden konuşmalarının içeriğini aynı platformda öğreniyoruz.

 

Geniş yetkilerle donatılmış bulunan ağır ceza savcısı S.D.’nin Başbakan Erdoğan’a, dönemin Diyarbakır Valisi Efkan Ala’ya (şimdi Başbakanlık Müsteşarı) ağza alınmayacak kadar ağır küfür ve ağır hakaretlerde bulunduğu sözlerini dinliyoruz. Dinleyenler kulaklarına inanamıyor, dehşete kapılıyor, tüyleri diken diken oluyor.

 

Meraklıları, bütün bunların ayrıntılarını Haber 7’nin haberlerinden okuyabilir.

 

Türkiye garip bir ülke, bu kadar açık hakaretlerde bulunan bir savcı orta yerde dururken, yargı mekanizmasının akıllara ziyan bir işleyişi var. Bir dönemin camız derisi yüzlü siyasi lideri, kasım kasım kasılarak “Bana sağcılar suç işliyor dedirtemezsiniz” diye kükremişti.

 

YARSAV Başkanı da bir dönemin siyasetine damga vuran zihniyetle hareket ediyor. "Bana savcılar suç işliyor dedirtemezsiniz" zihniyetinden hareket eden YARSAV Başkanı, Başbakan hakkındaki küfür ve hakaretleri, "özel konuşma" olarak nitelendirdi.
Bu ülkenin anlı şanlı siyasi lideri öyle der de Yargıçlar ve Savcılar Birliği YARSAV’ın başkanı farklı hareket eder mi? Nitekim etmedi de.

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yapılan konuşmayı, “özel konuşma” diyerek savundu.

 

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in kritik görevdeki savcı S.D. hakkında başlattığı incelemenin nereye varacağını ise zaman gösterecek. Bu ünlü savcı, geçtiğimiz yıl ortaya çıkarılan Başbakan Erdoğan hakkında suikast hazırlığında olan Atabaylar Çetesi hakkında beraat istediği unutulmamalı. İncelemeden sonra soruşturma açılsa bile, Türk hukuk sisteminde kendisi hakkında da “suçsuz” diyecek savcılar sanırım çıkar.

 

Bütün bu kirli çamaşırların orta yere dökülmesi, özgürlük ortamının bize birer “hediyesi” olarak deşifre olurken, hakim medyanın en büyük silahı olan Hürriyet’i bir korku sardı.

 

Hürriyet haberinde, “insanların özel hayatları devletin içerisine yuvalanmış bu ‘tetikçi zihniyet’ tarafından hergün delik deşik” edildiğini öne sürüyor. Bu gazeteyi okuyan da, savcı ya da eski YÖK Başkanı kamuoyuna yansıyan konuşmasında, eşine olan sevgisinden söz ediyor, arkadaşı ile muhabbet ettiğini sanacak...

 

Söz konusu kişiler konuşmalarında, askerin yapacağı darbeyi nasıl beklediğini anlatıyor. Bu ülkenin Başbakanı hakkında, valisi hakkında ağza alınmayacak en ağır ve bayağı küfür ve hakaretler savuruyor.

Hakim medyanın ağır silahı ise konuşmaların içeriğini unutturmak için işi başka yöne çekme telaşında. Böyle yapıyor ki içerik unutturulsun. Yaygara ile dikkatler başka tarafa çevrilsin de kimse konuşmaların içeriğine bakma fırsatı bulamasın.

 

Elbette bu olayların nasıl internet ortamına düştüğü bir taraftan Hakaret ve küfürlerin içeriğini dikkatlerden kaçırmaya çalışan Hürriyet'in asıl korkusu ise elindeki medya gücünü kaybetmesinden kaynaklanıyor.
soruşturulmalı. Bu zaten bir şekilde kendi içinde yapılıp yürüyecek bir süreç.

 

Ama dikkatleri “özel hayatlar tetikçi zihniyet tarafından delik deşik ediliyor” noktasına çekmek istiyorsanız kimse sizin iyi niyet taşıdığınızı düşünmez.

 

Eğer böyle davranırsanız Erdoğan Teziç’in darbe beklentisine, savcı S.D.’nin ana avrat düz giden küfürlerine ortak olursunuz.

 

Aslında Hürriyet’in asıl korkusu ne biliyor musunuz? Ben size açık söyleyeyim:

 

Eskisi gibi kamuoyunu istedikleri gibi yönlendiremiyorlar. Kamuoyu yaratan medya gücü ellerinden kayıyor. İnternet gibi bir özgür platform var artık.

 

28 Şubat sürecinde Batı Çalışma Grubu'nun bütün şifreleri, Onbaşı Sarımsak’ın kişisel gayretleri deşifre olmuştu. Şimdi internet var. Her biri onar Onbaşı Sarımsak gücünde. Üstelik birimizi sustursanız öbürümüz, bir başkamız devreye girecek.

 

Ey Hürriyet ve darbeci zihniyet. Kork ve titre.



Bu haber 2,650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,824 µs