En Sıcak Konular

'Dolandırıcı Vatanseverler' davası ertelendi

8 Mart 2008 09:24 tsi
Diyarbakır'da işsizleri iş, çiftçileri de gelir desteği vaadiyle dolandırdıkları iddiasıyla haklarında 26 ayrı suçtan 835 yıl hapis cezası istenen 16 sanıklı vatanseverlerin yargılanmasına devam edildi.

 Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklardan Süleyman Bozan, tehdit edildiği için diğer sanıklarla ifade vermek istemediği için ifadesi ayrı alındı. İlk duruşmada tehdit edildiği için rahat ve doğru ifade vermediğini belirten sanık Süleyman Bozan, Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği (VKGHD) Güneydoğu Bölge Başkanı Yüksel Bayrak ile sekreter Mehmet Erkuş'un işlenen suçları üstlenmem için kendilerine baskı yaptığını belirtti. İlk duruşmada verdiği ifadenin yanlış olduğunu dile getiren Bozan, VKGHD Güneydoğu Bölge Başkanı Yüksel Bayrak'ın kendisini 11 bin 500 YTL dolandırdığını söyledi.

Sanık Süleyman Bozan'ın ifadesinin alınmasından sonra sanıklar VKGHD Güneydoğu Başkanı Yüksel Bayrak, Yardımcısı Soner Akmeşe, Sekreter Mehmet Erkuş, üyeler Mehmet Çoban, Süleyman Bozan, Mustafa Taş, Ahmet Dilmen, M. Hanefi Demirtaş, Burhan Deniz, Zeynel Çan, Süleyman Evren, Servet Deniz ve Cihan Kayaalp ile tutuksuz sanık Abdurrahman Acar huzura alındı. Söz alan tutuklu sanıklar, üzerlerine atılan suçları reddetti.

Duruşmada dilenen iki tanık, sanıkları tanımadıklarını belirtirken, tanık Fevzi Üçeş, tanıklıktan çekildi.

İddia makamı, tanık beyanlarına bir diyeceğinin olmadığını belirterek, sanıkların üzerlerine atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, bir kısım delillerin toplanmamış olması ve tutuklu kaldıkları süre bakımından tutukluluk halinin devamını talep etti. Yakalanma emri bulunan ve mahkemeye getirilen sanık Servet Deniz'in serbest bırakılmasını isteyen savcı, hakkında yakalanma emri bulunan sanık Abdurrahman Acar'ın tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu bütün sanıkların kuvvetli suç şüphesi suçun niteliği, delil durumu ve tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınarak tutukluluk hallerine devamına karar verdi. Sanık Servet Deniz'in Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, hakkında yakalanma emri bulunan Abdurrahman Acar'ın yakalanmasını istedi. Mahkeme heyeti, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak, VKGHD'nin şematik yapısını isteyerek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İddianamede sanıklar hakkında, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kamu görevlileriyle ilişkili oldukları ve bir işin görüleceği vaadiyle dolandırıcılık yapmak', 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçlaması yapıldı. 45 sayfalık iddianameyle dava açılan sanıkların, 26 ayrı suçtan toplam 835 yıl hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri geçen temmuz ayında yaptıkları operasyonda 16 kişiyi silah ve mermilerle yakalamıştı. Sorgularından sonra adliyeye çıkarılan sanıklardan 8'i tutuklanırken, 8'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
AA
 



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,027 µs