iyibilgi zoom" /> iyibilgi zoom"/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan üç yeni bomba!

8 Mart 2008 09:06 tsi
Erdoğan'dan üç yeni bomba! Başbakan Erdoğan, "siyaset elbisesini çıkarmak", "mahkumlara af" ve "nüfus planlaması" hakkında çok çarpıcı üç açıklama yaptı. iyibilgi zoom

Başbakan Erdoğan, Uşak'ta yine tartışma yaratacak sözler söyledi.


1 - SİYASET ELBİSESİNİ ÇIKARIRIM

Org. Büyükanıt'ın sözünü hatırlatıp, "Kimse bizi Amerika'dan, talimat alan olarak niteleyemez. Biz de siyaset elbisesini çıkarırız."

2 - YENİ BİR AF HUKUKU

"Af yok mu" diye bağıran vatandaşa; "Yok. Suç işleyen cezasını çeker. Devlet katili affetme yetkisine sahip değil. Yetki maktulün ailesine aittir."

3 - EN AZ 3 ÇOCUK

"2030'da nüfusumuz yaşlanacak.    Türk milletinin kökünü kurutmak istiyorlar. Bu genç nüfusu koruyacağız. Nüfusumuzun azalmamasını istiyorsanız, bir ailenin üç çocuğu olmalı."

SİYASET ELBİSESİNİ ÇIKARIRIM

"Operasyonla ilgili birisi çıkıyor ve diyor ki orada daha fazla kalmanız gerekirdi. Öbürü diyor ki bizi bundan haberdar etmeniz gerekirdi. Birisi çıkıyor, Amerika talimat verdi, çekildiniz diyor. Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? Biz milletimizden aldığımız emanete asla hıyanet edemeyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mücadelesini nasıl olur da gölgelemeye gayret edersiniz. Kimse ordumuzun üzerinden siyaset yapmasın. Soracaklarını bize sorsunlar. Cevaplara da saygıları olsun. Bize inanmıyorsun. Genelkurmay başkanım konuşuyor, ona inanmıyorsun. O zaman kime inanıyorsun. Paşam birşey söyledi. 'Ben bu elbiseyi çıkarırım' dedi. Bu kadar iddialı. Aynı şekilde ben değişik versiyonunda kullanıyorum. Kimse bizi Amerika'dan, şurdan, burdan talimat alan olarak niteleyemez. Biz de siyaset elbisesini çıkarırız. Bu kadar iddialı konuşuyorum." Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, düzenlediği basın toplantısında muhalefetin eleştirileri üzerine "İspat etsinler, üniformamı çıkarırım" demişti.

AF MAF YOK

Erdoğan konuşurken kalabalık içinden bir kişi, "Af yok mu" diye bağırdı. Bunun üzerine cevap veren Başbakan Erdoğan "Yok. Suç işleyen cezasını çeker. Devlet katili affetme yetkisine sahip değil. Affetme yetkisi maktulün varislerine aittir. Öyle olması lazım. Bununla ilgili kanun çıkardığında en büyük zulmü yaparsın. Allah'ın yarattığı kula biz öyle zulüm yapamayız. Biz yaradılanı yaratandan ötürü sevmeyi biliriz" diye cevap verdi.

EN AZ ÜÇ ÇOCUK

"Batı devletleri genç nüfus transfer etmeye başladı. Türkiye'nin genç nüfusunu korumaya devam etmesi gerekir. Batı şu anda ağlıyor, sakın bu tuzaklara düşmeyin. Böyle giderse 2030 yılında Türkiye'nin nüfusunun çoğu da 60 yaşın üzerinde olacak. Sevgili hanım kardeşlerim, bir Başbakan olarak konuşmuyorum, bir dertli kardeşiniz olarak konuşuyorum. Bu tuzağa asla gelmeyiniz. Biz genç nüfusumuzu aynen korumalıyız. Bir ekonomide aslolan insandır. Bunlar ne yapmak istiyor? Bunlar Türk milletinin kökünü kazımak istiyorlar, yaptıkları şey bu. Eğer nüfusunuzun azalmasını istemiyorsanız, bir ailenin 3 tane çocuğu olmalı. Takdir sizindir, o ayrı bir mesele. Bunu yaşadım inanarak söylüyorum. Çocuk berekettir. Onu da bilmemiz lazım. Benim 4 tane çocuğum var. Memnunum, keşke daha fazla olsaydı. Hepsi de bereketiyle geldi. Şu anda nüfusumuz genç. Ama böyle giderse 2030'da yaşlanıyor, bu bizim için tehlikelidir. Bu tehlikeyi yaşamak istemiyoruz. Bunu iyi dengelemek zorundayız."

 



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,318 µs