En Sıcak Konular

Çankaya'da Talabani onuruna yemek

7 Mart 2008 23:42 tsi
Gül, Ankara'da bulunan Irak Devlet Başkanı Celal Talabani onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çalışma ziyareti için Ankara'da bulunan Irak Devlet Başkanı Celal Talabani onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verdi.

Irak Devlet Başkanı Talabani, yemekteki konuşmasına, ''Bugün sizlerin arasında bulunmaktan ve başta siyasal, ekonomik, kültürel ve bilimsel konularda olmak üzere birçok alanda sıkı ilişkilerimizin olduğu ve her iki ülke halkları arasında tarihsel ve dinsel bağların bulunduğu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuğu olmaktan büyük onur duymaktayım'' sözleriyle başladı.

BU ZİYARET DOSTLUK MESAJI

Ankara'ya yaptığı ziyaretin bir dostluk mesajı olmakla birlikte, mevcut kardeşliğin ve akrabalığın bir göstergesi olduğunu vurgulayan Talabani, ''İstibdat ateşinden yeni kurtulan, demokratik, adil ve eşitliğin yaygın olduğu bir toplum düzeni yaratmaya çalışan yeni Irak, bütün komşularıyla en sağlam ilişkileri kurmak için uğraşmanın yanısıra, bir zamanlar uygarlıkların beşiği olan ve dünyanın kalbi sayılan bir yerde kurulmuştur'' diye konuştu.

Yeniden bir Irak inşa etmek istediklerini ifade eden Talabani, Irak'ın çağdaş ve demokratik temellere dayalı bir devlet kurmaya yöneldiğini ve Irak halkının kalıcı bir anayasayı oylamayı kabul ettiğini bildirdi.

Talabani, bu çerçevede, Irak'ta yaşayan tüm kesimleri temsil eden bir hükümetin kurulduğunu kaydederek, ulusal barışı sağlamaya gayret edeceklerini ve bunun sayesinde ülkede yeniden imarı gerçekleştireceklerini bildirdi.

Talabani, Irak'ın Türkiye ile ilişkilerine ''ayrı ve özel bir önem'' verdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Bu ilişkileri siyasal, ekonomik, güvenlik, kültürel, petrol ve diğer alanlarda da her iki ülkenin bağımsızlığına karşılıklı saygı göstermek, güvenlik ve istikrarı sağlamak ile tehlikeli bir afet olmaya başlayan teröre karşı savaşmak esasına dayalı bir işbirliğiyle geliştirmek niyetindeyiz.''

TALABANİ'DEN TEŞEKKÜR VE GÜL'E DAVET

Irak Devlet Başkanı Talabani, ''Bu münasebeti bir fırsat bilerek, en zor günlerimizde bizlere yardım eli uzatmayı esirgemeyen, zalimlerle mücadele ettiğimiz günlerde toplu yok olma cehenneminden kaçan binlerce mülteciye kapılarını açan, ticaret ve geçişleri hiçbir biçimde engellemeyen ve yüzümüze kapatmayan yüce Türk halkına, hükümet, asker ve siyasal partileriyle en derin şükranlarımızı ve minnetarlığımızı halkım adına buradan ifade etmek isterim'' dedi, ayrıca eski cumhurbaşkanlarından merhum Turgut Özal, Süleyman Demirel ve eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit gibi kişilere de saygılarını sundu ve teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete de teşekkür eden Talabani, ''Bizi konukseverlikle onurlandıran ve bizi her zaman iyi bir biçimde karşılayan Türk ordusuna ve Türk komutanlarına da şükranlarımızı sunmak istiyorum'' diye konuştu.

Talabani, konuşmasının sonunda ise, Cumhurbaşkanı Gül'ü en yakın zamanda Bağdat'ta görmek istediklerini ve bundan sonsuz mutluluk duyacaklarını bildirdi.

dunyabulteni



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,305 µs