En Sıcak Konular

PKK'lı teröristten DTP itirafı!

7 Mart 2008 23:17 tsi
PKK'lı teröristten DTP itirafı! PKK ile DTP arasında bağ mı var? Askere teslim olan PKK'lı terörist itiraf etti. İşte teröristin açıklamaları...

Güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra 7 PKK’lının öldürülmesi, 3’ünün de sağ ele geçirilmesini sağlayan İran uyruklu PKK’lı ‘Dılovan Yakup’ kod adlı M.C.İ., güvenlik güçlerine önemli itiraflarda bulundu.

Pervari’nin Doğanca Köyü kırsalındaki Herekol Dağı’nda 29 Ağustos günü teslim olduktan sonra verdiği bilgiler doğrultusunda, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda 7 PKK’lının öldürülmesi, 3’ünün de sağ yakalanmasını sağlayan İran’ın Salmas kenti nüfusuna kayıtlı M.C.İ., Farsça dilinde okur-yazar olduğu için tercüman aracılığıyla ifade verdi.

M.C.İ., örgüte katıldıktan sonra İran rejimine karşı savaşan PKK’nın İran kolu PJAK’ın kamplarına götürüldüğünü belirterek şunları anlattı:

KAÇMAK İSTEYİNCE HAPİS CEZASI VERİLDİ

“İran- Irak sınırındaki Hınere kampına gönderildim. Bu kamp PJAK karargahının bulunduğu yerdir. Buradan Kandil’deki Balakate, Kortek, Şehit Rojhat ve Haftanin kampına gönderildim. Kaçmak istediğimde yakalanıp 2 ay hapis cezası diye sığınağa kapatıldım. Sonra bana Türkiye’ye gönderileceğimi söylediler.

PKK - DTP BAĞLANTISI

Örgüt halen bağımsız Kürdistan’ı savunmaktadır. Ayrıca DTP, örgüt adına Türkiye’de siyasi kazanımlar elde etmek, meydana gelen gelişmeleri değerlendirmeye tabi tutarak bunu dünya siyasetinde konuşulur hale getirmek, Türkiye’yi diğer ülkeler içinde demokratik bir yaşamın olmadığı bir ülkeymiş gibi göstererek davalarında haklı olduklarını inandırmak gibi faaliyetler yürütmektedir. Son olarak yapılan 22 Temmuz 2007 seçimlerin ardından PKK, DTP’nin çıkardığı bağımsız adaylar ile Meclis’e girip, sözünü ettiğim hakları kolay elde edebilecekleri yönünde bir görüşe hakim oldu.”

KAÇAKÇILARDAN GÜMRÜK VERGİSİ

Örgütün basında yer alan kara harekatıyla ilgili haberlere alıştığını ve tertiplenmesini buna göre yaptığını belirten M.C.İ. itiraflarına şöyle devam etti:

“Örgüt, gümrük vergisi adı altında silah, sigara, mazot ve malzeme kaçakçılığı yapanlardan her katır yükü için 5 bin tümen, hayvan kaçaklığı yapanlardan ise hayvan sayısına göre 60 bin tümen para alıyor. Ben örgütün gönderdiği büyük telsizi almak üzere belirlenen noktaya gitme bahanesiyle silah ve techizatımla kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldum ve grupta yer alanların kaldıkları bölgeyi söyledim. Örgütün ideolojisini gerçekleştirme imkanı olmadığını gördüm, ayrıca bana verilen sözlerin tutulmadığını anladım. Kaçmak istediğimde ise beni yakalayıp hücreye kapattılar. Bulduğum ilk fırsatta kaçtım. Türkiye kanunlarındaki lehime olan tüm haklardan yararlanmak istiyorum.”

BİRLİKTE TOP OYNARIZ, ÇOK DA GÜZEL KIZLAR VAR

M.C.İ’nin verdiği bilgiler doğrultusunda yürütülen ve 7 PKK’lının öldüğü çatışmada sağ ele geçen Irak’ın Duhok kenti nüfusuna kayıtlı ‘Zana’ kod adlı R.Ş. ise, örgüte güvenlik güçlerinin Zap bölgesine operasyon yaptığı Şamke Köyü'nden katıldığını belirterek şunları söyledi:

“Şamke köyüne ceviz toplamaya gittiğimde yanımıza gelen PKK’lılar bize, ‘Arkadaşlar biz PKK’liyiz. Siz de bize katılın beraber top oynarız, içimizde çok güzel kızlar var’ dediler. Sonra elindeki silahı bana verip ‘Bu silah senin. İlerleyen zamanda sen de komutan olacaksın’ dediler. Sonra Zagros bölgesine götürüldüm.

ZAP’TA 2 BİN PKK’LI VAR

Orada örgütün şu anda Mahmur Mülteci kampında kaymakamlığını yapan Metin kod bana askeri ve siyasi eğitim verdi. Hakurk, Hınere ve Kandil dağında kaldım. Zap kampı füze ve Doçka uçaksavar mevzileri korunmaktadır. Burada eski katılım 2 bin civarında silahlı PKK’lı vardır.”

internethaber

 



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,644 µs