En Sıcak Konular

Muhalefete 27 Nisan tepkisi!

7 Mart 2008 20:00 tsi
Muhalefete 27 Nisan tepkisi! Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, muhalefetin Genelkurmay Başkanlığı'nın bildirilerine karşı cesur bir tavır sergilediğini belirterek, "Keşke aynı tavrı 28 Şubat ve 27 Nisan sürecinde de gösterselerdi" dedi.

DP lideri Soylu: Muhalefet Genelkurmay'a gösterdiği tavrı keşke 27 Nisan bildirisine karşı da gösterseydi!


DP Genel Başkanı Soylu, gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde bulundu. DP Genel Merkezi'nde konuşan Süleyman Soylu, Kara Harekatı'nın Genelkurmay ve muhalefet partileri arasında yol açtığı gerilimden ve başörtüsü tartışmalarından söz etti.
.
"HAİN BENZETMESİ ŞIK VE DOĞRU DEĞİLDİ"

Harekatla ilgili şiddetli değerlendirmelerin bulunduğuna işaret eden Soylu, muhalefetin konuyla ilgili bilgiye ihtiyacı olduğunu kaydetti. Operasyonun bitimine ilişkin kafalarda soru işaretleri olduğunu söyleyen DP Lideri, tartışmaların istenmeyen noktalara taşındığını belirtti.

Soylu, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin muhalefet partilerine karşı yaklaşımı haksızdı. Kara Harekatı'yla ilgili sorular hükümet tarafından cevaplandırılmalıydı" dedi.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Genelkurmay'ın, hava ve karadan yürüttüğü operasyonlarla, fiziki şartların yetersizliğine rağmen takdir topladığını, ancak daha sonra gelen açıklamalar ve detayların gereksiz olduğunu savundu.

Soylu, "Hain benzetmesi şık ve doğru değildi, kabul edilemez. Muhalefet partileri Kara Harekatı'nda sivil toplum kuruluşlarıyla önemli bir birliktelik sergiledi. Kendilerine bir açıklama yapılmasını istemek haklarıdır. Siyaseti siyasi partiler yapar. Genelkurmay harekatın ardından siyasi değerlendirmelere girerse karşılıklı tatsızlık hakim olur" dedi.

Konuşmasında muhalefet partilerine de göndermede bulunan Süleyman Soylu, muhalefet partilerinin, kendilerine karşı sataşma olduğunda çok cesur tavırlar aldığını kaydederek, "Muhalefet keşke aynı tavrı 28 Şubat ve 27 Nisan süreçlerinde de gösterseydi" diye konuştu.

"MERKEZ SAĞ'DA BİRLEŞME ŞU AN İTİBARİYLE DAHA ZOR"

Diğer yandan, Merkez Sağ'da birleşmede gelinen nokta hakkında yorumlarda bulunan Genel Başkan Soylu, ANAVATAN ve DYP'nin seçimler öncesinde birleşememesinin her 2 siyasi partiyi kırılmayla karşı karşıya bıraktığına dikkati çekti.

Süleyman Soylu, seçmenin de süreçle birlikte hayal kırıklığına uğradığını vurgulayarak, birleşmenin şu an itibariyle daha da zor olduğunu söyledi. Birleşmenin organik olması gerektiğini belirten DP Lideri, "Buradan yola çıktığımızda siyasi vizyonun, projelerin ve politikaların birleşmesi söz konusudur. Birleşme olmalıdır, her iki tarafın da isteği konunun üstesinden gelmeye yetmelidir" şeklinde konuştu.

Soylu, seçimlerden önce birleşmenin kolay olduğunu aktarırken, bütünleşmenin milletvekili hesabından yapılabileceğine işaret etti. Soylu, seçimler itibariyle uygulanan pragmatizmin olmazı olur hale getirebilecek bir fırsat olduğunu, ancak kullanılamadığını söyledi.

DP Genel Başkanı, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu'yla 1-2 defa gayri resmi görüşme gerçekleştirdiğini hatırlatırken, birleşme sürecinin bozulma nedenini öğrenme talebinde bulunduğunu aktardı.

hurhaber



Bu haber 350 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,695 µs