En Sıcak Konular

Cizre'deki gösterilere 54 tutuklama

7 Mart 2008 19:26 tsi
Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Cizre ilçesindeki izinsiz gösteri esnasında göndere çekili Türk bayrağına fiili saldırıda bulunan şahsın da aralarında bulunduğu 134 kişiden 54'ünün tutuklandığını açıkladı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, bölücü terör örgütü yandaşlarınca, terör örgütü elebaşısının yakalanış günü bahane edilerek, 15 Şubat'ta Cizre ilçesinde olaylar çıktığı hatırlatıldı.
 
Açıklamada meydana getirilen yasadışı olaylar esnasında, yasadışı sloganların atıldığı, İdil ve Nusaybin caddelerinin trafiğe kapatılmak istenildiği belirtilerek, bu göstericilerin güvenlik güçlerinin müdahaleleri neticesinde dağıtıldığı belirtildi.
 
Olaylar esnasında yaralanan bir göstericinin Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği kaydedilen açıklamada, olaylar esnasında 10 güvenlik görevlisi ile 20 vatandaşın yaralandığı, güvenlik güçlerine ait 11, vatandaşlara ait 5 araç ile kamu kurumlarına ait 4 bina ve vatandaşlara ait 16 işyerinde maddi hasarın meydana geldiği kaydedildi.
 
Açıklamada, Karayolları Müdürlüğü önünde göndere çekili Türk bayrağına fiili saldırıda bulunan şahıs ve terör örgütünü simgeleyen bez parçasını açan şahsın da aralarında bulunduğu 134 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
 
Gözaltına alınan şahıslardan 54'ünün çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandığı, 80'inin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada yakalanan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 2 adet kalaşnikof marka piyade tüfeği ile bu silahlara ait 9 adet şarjör ve 189 adet merminin ele geçirildiği kaydedildi.

cnnturk



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,907 µs