'Elbise Çıkaranlar Kervanı'na katıldı | " /> 'Elbise Çıkaranlar Kervanı'na katıldı | "/>

En Sıcak Konular

O da 'Elbise Çıkaranlar Kervanı'na katıldı

7 Mart 2008 18:57 tsi
O da 'Elbise Çıkaranlar Kervanı'na katıldı Terörle mücadele konusunda kimseden izin almadıklarını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iddia sahiplerini bu iddialarını ispatlamaya davet etti ve meydan okudu: ''İspatlayın, siyaset elbisemi çıkarırım!..''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uşak'ta Atatürk Spor Salonu'nda 7 tesisin ortak açılış törenine katıldı. Uşak'ta yapılan köprülü kavşağa Dağlıca saldırısında şehit olan Mehmet Bozkuş'un verdiklerini hatırlatan Erdoğan, terörle mücadele konusunda kimseden izin almadıklarını söyledi.  
 
İddia sahiplerini bu iddialarını ispatlamaya davet eden Erdoğan, "Kimse bizi Amerika'dan talimat alan biri olarak nitelendiremez. Biz de siyaset elbisesini çıkarırız. Bu kadar açık konuşuyoruz. Müddei, iddiasını ispatla mükelleftir" dedi.

Şehit Mehmet Bozkuş Köprülü Kavşağı, katlı otopark ve iş merkezi, belediye ek hizmet binası, Latife Hanım Kültür Sanat ve Bilgi Evi, Sarı Konak Kültür Sanat ve Bilgi Evi ile Kırık Minare Halı Dokuma ve Sergi Evi'nin açılışını yapan Erdoğan, 8 Mart Kadınlar Günü'nün eşitliğe, barışa ve adalete vesile olmasını temenni etti. Mehmet Bozkuş'un vatanı, milleti ve bu topraklar için göğsünü kahramanca siper ederek şehitlik mertebesine eriştiğini hatırlatan Başbakan, böyle bir kahramanlık karşısından yapılan her şeyin az olduğunu vurguladı.

"MUHALEFET DE ANA MUHALEFET DE RAHAT DURAMADI"

Salı günü kimsenin şehitler üzerinden siyaset yapmamasını, ordunun siyasetin içine çekilmemesini istediğini belirten Erdoğan, "Muhalefet de ana muhalefet de rahat duramadı" dedi. Birliğin en üst seviyede olması gerektiği bir dönemde siyasi rant peşinde konuşmanın yanlış olduğunu kaydeden Erdoğan, "Buradan bize bir oy gelecekse Allah nasip etmesin" dedi. Erdoğan, Kuzey Irak'ta Amerika, Irak'taki koalisyon güçleri, Irak cumhurbaşkanı, başbakanı ve yerel yönetimle uyumlu bir kara ve hava harekatı yapıldığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı: "Kara harekatından sonra biri çıkıyor orada daha fazla kalmamız lazım diyor. Diğeri çıkıyor bizi bundan haberdar etmeniz lazım diyor. Sınır ötesi operasyon yapılırken ABD talimat verdi ve ona göre yapıldı, çekilin talimatı geldi ona göre çekilindi deniyor. Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? Biz milletimizden aldığımız emanete asla hıyanet etmeyiz. Bu başarılı mücadeleyi nasıl olur da gölgelemeye gayret edersiniz. Bu yetkiyi nereden alısınız?"

7 bin rakım bir yerde 1-1.5 metrelik karda sınır ötesi operasyon yapıldığını, hedeflere ulaşıldığını ve bir tane sivil bile ölmeden geri dönüldüğünü anlatan Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze'da kadın çocuk demeden sivil öldürdüğünü hatırlattı. "İşte Türk ordusunu diğerlerinden ayıran özellik budur. Bunu böyle bilmeniz lazım" dedi.

"BU İDDİAYI ÖNE SÜRENLER BU İDDİALARINI İSPATLAMADIKÇA BU ÜLKEDE NASIL DOLAŞACAKLAR?"

Asker ve ordu üzerinden siyaset yapılmamasını talep eden Başbakan, "Kimse bizi Amerika'dan talimat alan biri olarak nitelendiremez. Biz de siyaset elbisesini çıkarırız. Bu kadar açık konuşuruz. Müddei, yani iddia sahibi, iddiasını ispatla mükelleftir. Bu iddiayı öne sürenler bu iddialarını ispatlamadıkça bu ülkede nasıl dolaşacaklar ben de bunu soruyorum. Bizler inanarak terörle mücadelemizdeki kararlılığımızı aynen sürdürüyoruz" diye konuştu.

Amerika, İspanya, İrlanda, Fransa gibi gelişmiş ülkelerin de terörle mücadele ettiğini dile getiren Erdoğan, millet olarak terörü dışlayarak, birlik olarak dayanışma içinde olarak terör belasından en az zararla kurtulmaya gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi. Birbirimizle uğraşarak enerji tüketmemek gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, dünyanın 17'inci, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haine gelen Türkiye'nin Ortadoğu'da, Ortaasya'da ve Balkanlar'da ağırlığı olan sözü dinlenen bir ülke olduğunu ifade etti.

Sosyal Güvenlik Kanunu'nun komisyondan geçtiğini, yakında Genel Kurul'a geleceğini belirten Erdoğan, bu yasa çıktıktan sonra doğan tüm çocukların 18 yaşına kadar sosyal güvence sahibi olacağını belirtti. "Hastanelerde rehin ve rehine kalma dönemi tarihte kaldı" dedi.
 
zaman



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,915 µs