En Sıcak Konular

Erdoğan'dan kadınlara: Doğurun!

7 Mart 2008 16:47 tsi
Erdoğan'dan kadınlara: Doğurun! Uşak'ta 8 Mart Kadınlar Günü konulu bir toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, kadınlardan en az 3 çocuk doğurmalarını istedi. Erdoğan, önemli bir noktaya dikkat çekti.

           
 "Bunlar sizin kökünüzü kurutmak istiyor" diyen Başbakan Erdoğan, "Böyle giderse 2030 yılında yaşlı bir ülke olacağız" diyerek, kadınlardan en az 3 çocuk doğurmalarını istedi. Kendi ailesinden örnek veren Erdoğan, "keşke daha çok çocuğum olsaydı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadın ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileri olduklarını belirterek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Uşak'a gelen Başbakan Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, Dünya Kadınlar Günü'nün eşitliğe, adalete, barışa ve huzura vesile olmasını temenni etti.

''Cennet annelerin ayakları altındadır buyruğuna yürekten inanan bir milletiz'' diyen Başbakan Erdoğan, kadını her zaman ve zeminde, baş tacı eden bir medeniyetin mensupları olduklarını vurguladı.

HER AİLE EN AZ 3 ÇOCUK YETİŞTİRMELİ

Kadını baş tacı yapmak için var güçleri ile çalıştıklarını, önümüzdeki yerel seçimde de kadınların ön plana çıkmasını istediklerini belirten Başbakan Erdoğan, her ailenin en az 3 çocuk yetiştirmesini talep etti.

Almanya eski Başbakanı Shröder'in 'Nüfusumuz yaşlanıyor. Başka ülkelerden genç nüfus ithal etmeye başlayacağız' dediğini anlatan Erdoğan, çocuk yapmayı ihmal ettiği için Batı dünyasının şu anda ağladığını ifade etti. Türkiye'nin ne zaman yaşlanacağı konusunda bir araştırma yaptırdıklarını, 2030 yılında nüfusumuzun büyük çoğunluğunun 60 yaşın üstünde olacağını öğrendiklerini belirten Başbakan, bu genç nüfusu aynen korumamız gerektiğini, insan unsurunun çok önemli olduğunu ifade etti. Nüfusunuzun böyle devam etmesi için her ailenin 3 çocuk sahibi olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, 'Çocuk berekettir. Benim 4 tane çocuğum vardı. Keşke daha fazla olsaydı. Ben öyle zengin bir ailenin çocuğu olarak doğmadım. Simit sattım, su sattım, şeker sattım. 1974'ten belediye başkanı olduğum ana kadar işçi olarak çalıştım. Çocuklar hep bereketiyle geldi.' ifadelerini kullandı.

'Bizim medeniyetimizde, inancımızda, kültürümüzde ayrımcılık yoktur. Ayrımcılığa tenezzül etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz.' diyen Erdoğan, cinsel, etnik ve her türlü ayrımcılığa karşı olduklarını, insanı sadece insan olduğu için önem verdiklerini dile getirdi. 'Bu ülke çok 8  Mart kutlamaları gördü. Çok sloganlar atıldı.  Sloganların içini dolduramadılar. Güzel sözleri alt alta sıraladılar iş sorunları çözmeye gelince bir arpa boyu bile yol alamadılar.' diye konuştu.

Asgari ücretle daha fazla mal alınmasının, kişi başına düşen gelirin artmasının önce kadınları rahatlattığını anlatan Başbakan, kadın işçilere eşit ücret verilmesini, sigortalarının tam yatırılmasını talep etti. Sosyal hayatta kadının şiddete maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak 'Şiddetin her türlüsü cehaletle eş anlamlıdır.' dedi. Parlamentoya kadınları en çok taşıyan partinin AK Parti olduğunu hatırlatan Erdoğan,  30 tane bayan milletvekilleri olduğunu söyledi. 'Önümüzdeki yerel seçimlerde de bayan arkadaşlarımızın başkan, il genel meclisi üyeliklerinde temsil yetkisi almalarını istiyorum.' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2 tane bayan belediye başkanının yeterli olmadığını kaydetti. Anayasa ve kanunlardaki cinsiyet ayrımıyla ilgili bölümleri ayıkladıklarını dile getiren Erdoğan, şehirlere daha fazla kadın eli değmesini talep etti.

'Bayanların doğum iznini biz çıkardık. Avrupa statüsünde kanunlar yaptık. Kadınların evlerinde yaptıkları üretimi vergiden muaf hale getirdik. Bu ürünlerin satışı konusunda da kolaylıklar getirdik. Töre cinayetlerini ülke gündeminden çıkarmak için yoğun çalışmalar yapıyoruz. Kadın sorunları konusunda asla slogan peşinde değiliz. Kadın sorunlarını yılda 1 gün hatırlayıp 364 gün unutanlardan olmak istemiyoruz. Türkiye zaten yeterine vakit kaybetmiş.' diye konuşan Erdoğan, kadınları, sorunlarının çözümü için erkekler ile işbirliği yapmaya davet etti.

AA
 



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,593 µs