En Sıcak Konular

Perinçek'in talimatıyla gelen atama...

7 Mart 2008 16:06 tsi
Ulusalcı söylemi ve AKP karşıtı çıkışlarıyla tanınan İşçi Patisi lideri Doğu Perinçek'in bir TRT çalışanı için devreye girerek, personelin kurumdaki konumunun teamüllere aykırı bir biçimde yükseltilmesine katkıda bulunduğu ileri sürüldü.

TRT'deki eski bir dostuna ulaşan Doğu Perinçek, İşçi Partisi MKYK üyesi Edirne Eski Milletvekili Dr. Ahmet Ertürk'ün eşi Figen Ertürk'e yardımcı olmasını istedi. TRT personeli Figen Ertürk kurum içinde pozisyon değişikliği yapmak ve kurumun en kıyak birimlerinden biri olarak bilinen Hukuk Müşavirliği bölümüne “avukat” olarak geçmek istiyordu.

ESKİ DOSTUNUN TALEBİNİ GERİ ÇEVİREMEDİ
Perinçek'i pek seven TRT yetkilisi, eski dostunun bu talebini geri çevirmeyerek harekete geçti. Kurumun Genel Müdürlük makamına vekalet eden üst düzey yöneticiyi aradı ve çok sert bir üslupla istenen işlemin yapılması konusunda talimat verdi.

Vekil Genel Müdür uygulamanın bir prosedürü olduğunu ifade etmeye çalışsa da ortaya konan net tavır karşısında çaresizlik içinde isteneni yaptı. Ve Genel Müdür Vekili'nin personele verdiği talimatla Figen Ertürk'ün Hukuk Müşavirliği bölümüne geçme işlemi kotarılmış oldu.

KİM BU ETKİLİ YÖNETİCİ?
Doğu Perinçek'in istediği görev değişikliği uygulamasına aracılık eden bu etkili kişinin TRT yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Şehsuvaroğlu olduğu iddia edildi.

Şehsuvaroğlu hakkında medyada bir süre önce TRT'nin Gizli Genel Müdürü olduğu yönünde haberler yer almıştı. TRT kulislerinde, yeni genel Müdür İbrahim Şahin'in atandığı günden itibaren yanından ayrılmayan Şehsuvaroğlu'nun, hakkında çıkan haberlerden sonra, Şahin tarafından uyarıldığı ve bir müddet kendisinden uzak durmasının istendiği konuşuluyor.

Postmedya



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,547 µs