Bakandan rektöre 'Boş konuşma' fırçası | " /> Bakandan rektöre 'Boş konuşma' fırçası | "/>

En Sıcak Konular

Bakandan rektöre 'Boş konuşma' fırçası

6 Mart 2008 19:22 tsi
Bakandan rektöre 'Boş konuşma' fırçası
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, aynı toplantıda yan yana oturduğu Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur'a medyanın önünde sert bir dille tepki gösterdi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin çıkışının, demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlara yerleşmesinin tek yolunun ihracatın arttırılmasında olduğunu ifade etti. Bakan Tüzmen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat'a tepki gösteren Marmara Üniversitesi (MÜ) Rektörü Prof. Dr. Necla Pur'a yönelik, "O tartışmalara yeri gelince giriyoruz. Biz işimize bakıyoruz. Herkes kendi işini iyi yapsın. Siyaseti bırakın biz yapalım. Siz bilim dünyasına… Daha fazla makale yazın." dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Marmara Üniversitesi (MÜ) arasındaki Teknopark Projesi imza töreninde söz alan MÜ Rektörü Prof. Dr. Necla Pur, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, başörtüsü yasağını kaldıran Anayasa değişikliğini uygulamayan rektörlerin suç işlediği ve geçmişte anayasayı ihlalden bir başbakanın idam edildiği yönündeki sözlerini kınadığını belirtti.

Toplantıda bulunan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise, bu tür tartışmaların yerinin bilim ortamları olmadığını belirterek, "O tartışmalara yeri gelince giriyoruz. Boş konuşmalarla bizim işimiz yok. Biz işimize bakıyoruz. Herkes kendi işini iyi yapsın. Siyaseti bırakın biz yapalım." dedi.

TİM ile Marmara Üniversitesi arasında hayata geçirilecek "Teknopark" projesi protokol imza töreninde, MÜ Rektörü Prof. Dr. Necla Pur, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, New York Columbia Üniversitesi'nin düzenlediği bir konfreransta, "Türkiye'de Anayasa'yı ihlal eden 2 Bakan ve 1 Başbakan (Adnan Menderes) idam edildi. Rektörler Anayasa'yı ihlal suçu işliyorlar, biz idamdan bahsetmiyoruz; ama işlenen suç cezasız kalmamalı." şeklindeki sözlerini hatırlatarak, bu konuşmayı kınadığını ifade etti.

Pur, "Bugün bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın bile idam edilmediği bir toplumda böyle bir hatırlatmanın hatırlatma da olsa yani idam sözcüğü ile rektör sözcüğünün yan yana gelmesini büyük ölçüde kınıyorum. Bu sözler, son derece üzücü ve durmasını istediğimiz olayları tırmandırıcıdır. Türk toplumu olarak bunun bilinmesini istiyorum ki hukuk neredeyse biz oradayız. Sayın Başbakan'ı arayıp, bilgisi olup olmadığını kendisiyle konuşacaktım; ancak kendisine ulaşamadığım için TC'nin çok sevdiğim bir Bakanını burada bulmuşken kendisini haberdar etmek istedim." şeklinde konuştu.

Pur'un ardından söz alan Bakan Tüzmen, konunun çok farklı bir noktaya geldiğini belirterek, şöyle konuştu: "Rektörümüz, hocalarımız bazı konularda platform neresi olursa olsun içindekileri gündeme getirmeye gayret ediyorlar. Tabii bunun yolu burası değil aslında. Açıkçası ben de bazen gerektiği yerde siyaseti gider yerinde yaparım. Yakışanı yaparım. Böylesine güzide bir bilim ortamında, TİM ve Marmara Üniversitesi'nin geleceğin Türkiyesi için yaptığı bu çalışma içerisinde böylesine bizim enerjimizi, vaktimizi ve gerçekten sabrımızı da sıkıntıya sokacak tartışmalarda bulunmayalım."

Kişi başına gelir rakamlarının bu kadar düşük olduğu bir ülkede böylesine tartışmaların doğal olduğuna işaret eden Tüzmen, "Bizim tek amacımız bu tip tartışmaları geride bırakarak, ileride çok gülerek hatırlanacak bir takım şeyleri de geride bırakarak yolumuza devam etmek istiyoruz." dedi.

Tüzmen, siyasetçi, akademisyen ve bürokratların oluşturduğu üçlü ayakların birbirleriyle siyasi platformlarda tartışmalar yapabileceğini ancak burada yani bilim ortamında siyasetçi, bilim adamı ve iş dünyasının birikimlerinin bir araya nasıl getirilebileceğine bakılması gerektiğini anlattı.

"HERKES KENDİ İŞİNİ İYİ YAPSIN"

Bakan Tüzmen, toplantı için çok teknik, bilimsel bir konuşma metni hazırladığını; ancak, konunun çok farklı bir noktaya geldiğini belirterek, "Ben sizi anlıyorum; ama ben Türkiye'nin çıkışının, demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlara yerleşmesinin tek yolunun ihracatın arttırılmasında olduğunu biliyorum. Dolayısıyla bırakın o tartışmaları. O tartışmalara yeri gelince giriyoruz. Boş konuşmalarla bizim işimiz yok. Biz işimize bakıyoruz. Herkes kendi işini iyi yapsın. Siyaseti bırakın biz yapalım. Siz bilim dünyasına….Daha fazla makale yazın." şeklinde konuştu.



Bu haber 967 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,950 µs