En Sıcak Konular

Bahçeli ve Baykal Sivilay Abla'ya mektup yazdı

6 Mart 2008 17:57 tsi
Bahçeli ve Baykal Sivilay Abla'ya mektup yazdı Güzin Abla'nın pabucunu dama atan Sivilay Abla, muhtıra mağduru Baykal ve Bahçeli'ye de el uzattı. Sivilay Abla, "Biz sadece taktik vermek istemiştik' diyen Er-Devlet'e, "Her Türkün asker doğduğunu bildiğin gibi her askerin general olmadığını da bil

Muhtıra mağduru muhalefet

Sivilay Abla / Taraf

Malumunuz bu günün en önemli konusu Genelkurmay’ın muhalefet partilerine verdiği muhtıra. Ben de köşemi mağdurların sorularına açtım.

SORU: Bayan Sivilay Abla, Genelkurmay geçen gece yarısı yaptığı açıklamada bize hain dedi. Önce duymazlıktan geldim, yüzümüze gelen su zerreciklerini yağmur sanıp yarabbi şükür dedim ama biz de insanız, bizim de bir tahammül sınırımız var. Kendimi tutamadım, ben de ağzıma geleni söyledim. Sen benim muhatabım değilsin, başbakana söylüyorum sana ne oluyor dedim. İyi mi ettim yoksa bir anlık sinirle bir çuval inciri berbat mı ettim? (Rumuz: Bay Kal)

CEVAP: Sevgili Kal, öfkeyle kalkan zararla oturur. Sorunlarınızı konuşarak çözmelisiniz. Bu konuda birbirinize yardımcı olmalısınız. Kullandığınız iletişim aracı duygularınızı ifade etmenize yardımcı olmuyor. Kelimler en soğuk halleriyle karşınızdakine ulaşıyor. Yazışmalardan anladığım aşırı muhabbetten maraz çıktığı yönünde. Yanlış anlamaları gidermek için onu dinleyin. Anlamaya çalışın. Konuşmalarınıza asla üçüncü şahısları karıştırmayın. Sağlıklı bir ilişkinin başlıca kuralı, sevgi ve saygıdır. Ünlü düşünürümüz İclal Aydın’ın dediği gibi aşk bir gün biter ancak sevgi-saygı sonsuza kadar sürer. 

SORU: Sivilay Bacım, biz “her Türk asker doğar” şiarıyla büyütüldük. Sınır ötesi operasyonla ilgili açıklamalarımız ve verdiğimiz taktikler bu yöndedir. Biz ordular ilk hedefiniz Kerkük derken, gece yarısı gelen bu serzeniş bizi hayli üzmüştür. Bu noktada vatansever bir Türk milliyetçisine yakışır davranış ne olmalıdır? (Rumuz: Er-Devlet)

CEVAP: Değerli Evladım, her Türkün asker doğduğunu bildiğin gibi her askerin general olmadığını da bilmen lazım. Erlerin taktik verdiği, hücum emri verdiği nerede görülmüş. İyi bir asker olmak istiyorsan komutanlarının vurduğu yerde gül bittiğini öğrenmelisin, komutan sormadan konuşmamayı kulağına küpe yapmalısın.



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,125 µs