En Sıcak Konular

CHP sınır ötesinin peşini bırakmıyor

6 Mart 2008 17:43 tsi
CHP, TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik gerçekleştirdiği sınır ötesi kara harekatının sona erdirilmesine ilişkin zamanlama konusunda TBMM'de genel görüşme açılmasını isteyecek.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında genel merkezde toplandı.

Alınan bilgiye göre, gündemdeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, TSK'nın Irak'ın kuzeyine gerçekleştirdiği kara harekatının sona erdirilmesine ilişkin zamanlama konusunda TBMM'de genel görüşme açılması için girişimde bulunulması kararlaştırıldı. Konuyla ilgili hazırlıkların CHP Meclis grubu tarafından yürütüleceği ve AK Parti'nin talebi durumunda konunun kapalı oturumda da değerlendirilebileceği belirtildi.

Toplantıda, Genelkurmay Başkanlığı ve CHP'den yapılan yazılı açıklamalarla yaşanan tartışma süreci de gündeme geldi. Baykal'ın yaptığı değerlendirmede, ''kara harekatının sona erdirilmesinde yaşanan sürecin, bu kararda ABD'nin etkisinin bulunduğunu gösterdiğini, bu görüşün kamuoyu ve dış basın tarafından da benimsendiğini'' söylediği öğrenildi.

-''TSK İLE KARŞI KARŞIYA GELMEK CHP'NİN SİYASİ GELENEĞİNDE YOK''-

Baykal, bu konudaki eleştirilerinin muhatabının hükümet olduğunu yineleyerek, TSK ile karşı karşıya gelmenin CHP'nin siyasi geleneğinde bulunmadığını vurguladı. Yapılan yanlışların her zaman üstüne gittiklerini, 12 Mart'ta ve 12 Eylül'de CHP'nin ve kendisinin açık tavır ortaya koyduğunu anlatan Baykal, Şemdinli davasıyla ilgili iddianame sürecini de hatırlattı. Baykal, o dönemde Kara Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a yönelik bazı tertipler ortaya konulduğunu, parti olarak buna da karşı çıktıklarını kaydetti.

Muhalefet partisi olarak yaşanan süreci sorgulamalarının doğal olduğunu kaydeden Baykal, eleştirilerin hedefi olmadığı halde TSK ile tartışmaya girmiş gibi bir görüntü ortaya çıktığını, bunun istemedikleri bir durum olduğunu vurguladı.

Toplantıda, MYK ve Parti Meclisi üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan Sinop milletvekili Engin Altay'ın durumu da gündeme geldi. Baykal, konuyu basından öğrendiğini belirterek, Altay'ın istifasını açıkladıktan sonra kendisinden görüşme talep ettiğini ve bir araya geleceklerini söyledi.


AA
 



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs