En Sıcak Konular

Diyarbakır semalarında yoğun trafik

6 Mart 2008 15:57 tsi
Diyarbakır semalarında yoğun trafik Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde hareketli saatler yaşanıyor. Peşpeşe kalkan 19 adet F-16 uçağı sınıra uçtu.

Kalkan 19 adet bomba yüklü F-16'nın sınır bölgelerine doğru gittikleri öğrenildi. Öte taraftan bomba yüklü savaş uçaklarının havalanması sonrası Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı TuAF KC-135 R tipi tanker uçak indi. 

Bugün sabah ve öğle saatlerinde Diyarbakır'daki hava üssünde askeri hareketlilik yaşandı. 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan 19 adet bomba yüklü F-16 sınıra doğru hareket etti. Uçakların kalkış öncesi askeri helikopter üs üzerinde güvenlik koridoru oluştururken, kalkan bomba yüklü uçakların ardından, piste F-16'lara havada yakıt ikmali yaptığı öğrenilen TuAF KC-135 R tipi tanker uçağı da indi. Tanker uçak iniş sonrası askeri aprona yanaştırılırken, 2 saat süren bakım ve yakıt ikmali sonrası tekrar havalandı. F-16'lar 2.5 saatlik uçuşun ardından Diyarbakır'daki hava üssüne döndüler. Bu arada, piste biri 4 motorlu olmak üzere 2 kargo uçağı indi. F-16'ların piste inişleri sırasında olası bir kazaya karşı itfaiye araçları hazır bekletilirken, uçakların inişi sonrası yavaşlama paraşütlerini açtıkları gözlendi. Başarılı iniş yapan uçaklar hangarlara doğru yöneldi. 

ŞIRNAK'TA ASKERİ HAREKETLİLİK VAR

Ramazan İMRAĞ'ın haberi

Bu sabah Şırnak'ın Cizre İlçesi semalarında yoğun uçak ve helikopter trafiği yaşandı. Askerler, karayollarında günlük mayın arama tarama faaliyetini sürdürdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak’ın ardından yurtiçinde de PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

Cizre üzerinden geçen uçaklar sınır kesimine doğru giderken Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan Sikorsky tipi helikopterler operasyonların sürdüğü Küpeli Dağı ile Taşdelen, Işıkveren ve Kemerli Köyü kesimlerinde olduğu değerlendirilen teröristlerin bulunduğu bölgelere özel eğitimli komando indirdi. Mehmetçikler, Şırnak, Cizre, Uludere ve Beytüşşebap karayollarında günün ilk ışıklarıyla zırhlı araçlar eşliğinde mayın arama tarama faaliyetinde bulundu.

Hürriyet



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,567 µs