En Sıcak Konular

ABD'den PKK ile uzlaşın önerisi!

6 Mart 2008 14:47 tsi
ABD'den PKK ile uzlaşın önerisi! ABD Merkez Komutanlığı komutanı Oramiral Fallon, TSK'nın sınır ötesi harekatının taktik başarısına kendilerinin yardım ettiğini belirterek, soruna gerçek bir çözüm için ise terör örgütüyle "bir çeşit uzlaşma sağlanması gerektiğini" söyledi.

Irak'ın da dahil olduğu Yakın Doğu bölgesinden sorumlu ABD'nin Merkez Komutanlığı Centcom'un komutanı Oramiral William Fallon, TSK'nın Şubat sonunda kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya karşı düzenlediği sınır ötesi harekatının taktik başarısına kendilerinin yardım ettiğini belirterek, soruna gerçek bir çözüm için ise terör örgütüyle "bir çeşit uzlaşma sağlanması gerektiğini" söyledi.

Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nin oturumunda konuşan Oramiral Fallon, bir milletvekilinin, TSK'nın operasyonunda ABD'nin işbirliği yapıp yapmadığını ve harekatın başarı derecesini sorması üzerine, şöyle konuştu:

"Türk askeri istihbaratına dolaylı destek sağladık, anladığım kadarıyla operasyonun taktik başarı kazanmasına yardım ettik. Ancak sanırım burada kilit mesele, Türklerin, PKK konusuyla yüzleşmesi için bir yol bulunması, Türklerin (PKK'yı) sadece askeri yönden tasfiye etmesi değil."
Oramiral Fallon, "Onlar (PKK), kesinlikle Türkiye'de birçok soruna, can kaybına yol açtı. Ancak bana göre bunun durması için gerçek çözüm, bu grupla bir çeşit uzlaşmaya varılması" dedi.

Kuzey Irak'tan "Kürdistan", PKK'dan da "KGK" (Kongra Gel) diye bahseden Oramiral Fallon, kuzey Irak'taki "bu tip bir istikrarsızlığın ve hareketliliğin, ABD'nin Irak'taki operasyonlarına potansiyel olarak istikrarsızlık ve zarar verebileceğini" kaydetti.

Fallon, "Biz, Türklerin, bu grubun yasa dışı ve terörist faaliyetlerinden duyduğu acıları kesinlikle anlıyoruz. Ancak uzun dönemli çözümün, bir çeşit uzlaşma, KGK'nın bazı sıkıntılarının giderilmesi olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla biz onlara (Türklere) verebileceğimiz yardımı vereceğiz ve onları burada siyasi bir çözüm bulunması yönünde güçlü şekilde cesaretlendiriyoruz" dedi.


AA
 



Bu haber 323 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,819 µs