En Sıcak Konular

Hoşavi: 'PKK'dan biz de rahatsızız'

6 Mart 2008 13:41 tsi
Hoşavi: 'PKK'dan biz de rahatsızız' Türklerin ve Kürtlerin tarih boyunca birlikte yaşadıklarını ve hiç bir sorunları olmadığını ifade eden Kuzey Irak Yönetimi Bağımsız Devletler Topluluğu temsilcisi Babekr Hoşavi, PKK'nin bölgede faaliyette bulunmasına müsaade edilmemesi gerektiğini, kendi

Moskova'da Ria Novosti Haber Ajansı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hoşavi, "PKK'nın Kuzey Irak'ta faaliyette bulunmaması için gereken yapılmalı. PKK'nın Türk halkı ile Kürt halkı arasındaki ilişkileri bozmasına fırsat verilmemeli. Bu çatışmaların ne Türkiye Kürtlerine ne de Irak Kürtlerine hiç bir faydası yok." dedi. Kürt halkının Türkiye'de Türklerle entegre halinde yaşadığına işaret eden Hoşavi, "Osmanlı bayrağı altında asırlarca kardeşçe yaşadık. Şimdi de Kuzey Irak Kürtleri aynı duygularla barış içinde yaşamak istiyor." ifadelerine yer verdi.

PKK terör örgütüne karşı 1984 yılından itibaren birlikte mücadele edildiğini savunan Kürt temsilci, "Türkiye ile birlikte 1997 yılına kadar PKK'nın faaliyetlerini sona erdirmek için çalıştık. PKK (elebaşı) Abdullah Öcalan'ın tutuklanmasından sonra faaliyetler kısmi olarak durduruldu. Şimdi yeniden PKK sorunu gündeme geldi. Türkler ve Kürtler arasında var olan tüm sorunlara rağmen, barışçıl yollarla çözüme gidilmesine şans verilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik gerçekleştirdiği kara harekâtı sırasında kendi verilerine göre 20 den fazla Türk askerinin şehit olduğunu ifade eden temsilci, "Ölen Türk askerlerinin ailelerine başsağlığı diliyorum. Harekât sırasında bombalardan endişe eden yerli halktan bir kısmı da evlerini terk etmek zorunda kaldı. Tekrar saldırı ihtimaline binaen evlerine dönemiyorlar." dedi.

Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Hoşavi, Kürt yönetiminin PKK dâhil herhangi bir terör örgütüne destek vermesinin mümkün olmadığını savunarak, PKK'dan kendilerinin de rahatsız olduğunu, PKK'nın faaliyetlerinin bölgedeki istikrara büyük zarar verdiğini ifade etti.

Temsilci, Kuzey Irak'a yönelik harekâtın bölge ekonomisi açısından olumsuz neticeleri olduğunu kaydederek, "Türkiye ve Irak'ın yıllık 10 milyar dolara ulaşan ticaret hacmi var. Kürt yönetiminin ticari konularda önceliği her zaman Türkiye olmuştur. Bir ihale ya da proje varsa bunun Türk şirketi tarafından yürütülmesini istiyoruz. Tüm Kuzey Irak Türk şirketleri tarafından inşa ediliyor." değerlendirmesinde bulundu. Hoşavi "PKK'yı terör örgütü olarak kabul ediyor musunuz?" sorusuna cevap vermek istemezken, "PKK'ya karşı Kürt yönetiminin attığı somut adımlar nelerdir?" Sorusunu da yanıtsız bıraktı.

 8 sütun



Bu haber 266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,778 µs