En Sıcak Konular

ABD Basını: Yeni operasyon sinyali var

6 Mart 2008 13:39 tsi
ABD Basını: Yeni operasyon sinyali var ABD basını, TSK'nın son gerçekleştirdiği sınır ötesi hava akınlarını PKK hedeflerine karşı operasyonların süreceğinin işareti olarak yorumladı. Gazeteler "benzer bir operasyon"un planlandığı iddiasına yer verdi.

Washington Post, "Operasyonun devam edeceğinin sinyalleri var" dedi. Washington Times ise sekiz günlük kara harekatının başarısına ilişkin "soru işaretleri"nin bulunduğunu öne sürerek, "benzer bir operasyon"un planlandığı iddiasına yer verdi.

Washington Post: Washington Post gazetesi, Türkiye’nin askerlerini Kuzey Irak’tan çekmesinden 5 gün sonra TSK’nın PKK'lı teröristleri hedef alan hava akınları gerçekleştirdiğine dikkat çekerek bunun Iraklı yetkililerce operasyonun devam edeceğinin bir sinyali olarak görüldüğünü kaydetti.

Washington Times: “Irak operasyonunun başarısı sorgulanıyor” başlığını kullanan Washington Times ise, diplomatlara dayanarak “Türk askerlerinden gelen kafa karıştırıcı sinyaller, Irak’ta yapılan sekiz günlük operasyonun başarısı konusunda soru işaretleri yaratırken benzer yeni bir harekatın planlandığı sinyalleri alınıyor” diye yazdı.

NATO’nun ikinci büyük ordusu olan Türk ordusunun, Kuzey Irak’tan çekilişini ABD baskısıyla yaptığı iddialarını reddettiğini belirten gazete, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın “ABD etkisi ispatlansın üniformamı çıkarırım” sözlerine dikkat çekti.

Gazete, Türk askerlerinin Irak’ta “sıcak takip” operasyonlarını yapabilmek için “geçen yazdan beri izin istediği”ni öne sürerken ABD ve Irak hükümetinin ise, bölgede istikrarsızlığa neden olabileceği korkusuyla harekata karşı çıktıklarını kaydetti. Gazete şunları yazdı:

“Üst düzey Türk generallerinin son açıklamaları, operasyonun sonuçlarının hedefinin gerisinde kaldığını ve Washington ve Bağdat’ın uyarılarına rağmen yeni bir operasyon düşünüldüğünü doğruladı.” 

Haber 7



Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,587 µs