En Sıcak Konular

Destanı ve çetesinden sonra Ergenekon A.Ş.

6 Mart 2008 12:07 tsi
Destanı ve çetesinden sonra Ergenekon A.Ş. Ergenekon destanı, Ergenekon çetesi derken bir de Ergenekon A.Ş'miz oldu. Doğuş Factoring firmasının ortakları, operasyonda tutuklanan emekli yüzbaşı Tekin ve Danıştay zanlısı Ayhan Parlak. Şirketin avukatını da yakından tanıyorsunuz: Alparslan Arslan


Ergenekon operasyonunda tutuklanan emekli Yüzbaşı Tekin ve Danıştay zanlısı Parlak iş ortağı çıktı. İkilinin pay sahibi olduğu şirketinin avukatı da tanıdık bir isim: Yücel Özbilgin’in katili Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan!

Ergenekon soruşturmasında yeni bilgilere ulaşan savcılık ve polis, adı Danıştay saldırısında da anılan birçok zanlının, Doğuş Factoring adlı bir finans şirketi ile olan bağlantısını ortaya çıkardı. Elde edilen bilgiler, Doğuş Factoring’in gizli patronun, Yalçın Doğan’ın (Banker Yalçın) 1998’de öldürülmesinde azmettiricilikle suçlanan Ertuğrul Yılmaz olduğunu işaret ediyor.

AVUKATI DA TANIDIK

Interpol tarafından aranırken Almanya’da öldürülen Ertuğrul Yılmaz’ın, Doğuş Factoring’in patronu olduğunu gösteren çok önemli belgelere ulaşıldı. Şirketin ortakları arasında, Danıştay saldırısı ve Ümraniye’deki bir gecekonduda ele geçirilen el bombalarıyla adı anılan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Danıştay saldırısı zanlısı Ayhan Parlak da bulunuyor. Finans şirketinin avukatı ise, Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan.

HİSSE KAVGASI ÇIKTI

Yılmaz’ın öldürülmesinden sonra şirketin başına teyzesinin oğlu Ayhan Parlak geçti ve bir süre sonra şirkette hisse kavgası çıktı. Parlak’ın kendisini zorla şirketten uzaklaştırmak istediğini belirten şirket ortağı Ahmet Çekelkıran, 2006’da polise giderek Parlak’tan şikayetçi oldu. Kendisinden zorla tahsil edildiğini söylediği çeklere ait dekontları polise veren Çekelkıran, Arslan’ın şirketle ilişkisini de anlattı.

ARSA TEKİN’İN ÜSTÜNE

DOĞUŞ Factoring’i, Ertuğrul Yılmaz arkadaşı Ahmet Çekelkıran’la birlikte kurdu. Yılmaz’ın ölümünün ardından şirketteki yapılanma 2002 yılında Ertuğrul Yılmaz’ın isteği üzerine değiştirildi. Şirketin Yılmaz’a ait yüzde 75’lik hissesi, A.Ç, M.T ve Ergenekon’un tutuklu zanlılarından emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin arasında paylaştırıldı. Şirkete ait 7 bin metrekare arsa da, Muzafer Tekin’in üzerine yapıldı.

İŞİ KENDİSİ İSTEMİŞ

Ahmet Çekelkıran, Alparslan Arslan’ın 2001 yılında Doğuş Factoring’e borcu olan bir kişinin avukatlığını yaptığını, bu süreçte birçok defa şirkete gelip gittiğini, sonra da kendilerinden iş talebinde bulunduğu belirtti. Çekelkıran, Alparslan Arslan’ın bir süre sonra şirketin avukatı olduğunu da belirtti. Ergenekon ve Danıştay zanlılarını bir araya getiren Doğuş Factoring’in 1999 - 2003 yılları arasında bankalarda gerçekleştirdikleri para hareketleri de mercek altına alındı. Polis ve savcılık finans şirketinin, bu süre içerisinde 38 milyon YTL karapara akladığına dair iddiaları da soruşturuyor. Soruşturmaya MASAK ve Maliye Bakanlığgı müfettişleri de dahil edildi.

Akşam



Bu haber 2,304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,066 µs