En Sıcak Konular

Rahmi Koç'un emekli maaşı 531 YTL

6 Mart 2008 11:17 tsi
Rahmi Koç'un emekli maaşı 531 YTL Toplam servetleri 13 milyar dolar olan 10 zengin SSK pirimlerini düzenli ödedi ve emekli oldu. Rahmi Koç 531 YTL emekli maaşı alıyor. Aydın Doğan'ın maaşı ise daha fazla, 632 YTL.

Türkiye’nin önde gelen 10 işadamının toplam serveti 13 milyar dolar. Buna rağmen hepsi primlerini yatırıp SSK ve Bağ-Kur’dan emekli oldu. Rahmi Koç’un hesabına 531 YTL, Hüsnü Özyeğin’inkine ise 951 YTL emekli maaşı yatıyor


TÜRKİYE’DE yaklaşık 7.5 milyon emekli var. Ama aralarında 10 tanesi var ki toplam servetleri 13 milyar doların üzerinde olmasına rağmen SSK ve Bağ-Kur’dan emekliler. Türkiye’nin en zengin adamı bile 950 YTL emekli aylığı alıyor. Rahmi Koç, Hüsnü Özyeğin gibi kamuoyunun yakından tanıdığı işadamları aksatmadan primlerini yatırıp emekli olmayı seçmiş. Aldığı emekli maaşı çoğu için bir çift ayakkabı parası bile değil. Büyük ihtimalle bu gelirlerini hayır kurumlarına bağışlıyorlar.

Türkiye’nin en büyük gruplarının başındaki işadamlarının emekli maaşlarını CNBC-E Businees dergisinin bu ayki sayısında yer aldı. Derginin konu aldığı işadamlarının başında da Rahmi Koç geliyor. Türkiye’nin en büyük grubu Koç Holding’in Onursal Başkanı Rahmi Koç’un emekli maaşı sadece 531 YTL. Rahmi Koç’un, Bağ-Kur’dan aldığı bu emekli maaşı Vakıfbank Üsküdar şubesine yatıyor. 531 YTL emekli maaşı olan Rahmi Koç’un kişisel serveti ise 1.4 milyar dolar. Dünya milyarderler sıralamasında 249’uncu sırada bulunan Hüsnü Özyeğin, 3.5 milyar dolarlık servetle Türkiye’nin en zengin işadamı unvanını elinde bulunduruyor. Finansbank’ın eski patronu Hüsnü Özyeğin 2003 yılında emekli olduğu SSK’dan 951 YTL maaş alıyor.

EN GENÇ EMEKLİ ÖMER SABANCI

SERVETLERİ milyar doları aşan SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olan işadamlarının en gençleri ise Sabancı Holding hissedarlarından Ömer Sabancı ve Boyner Holding’in patronu Cem Boyner. 49 yaşındaki Ömer Sabancı’nın 1 milyar dolarlık serveti var. Ömer Sabancı 2005’te SSK’dan emekli oldu ve maaşı 974 YTL. 53 yaşındaki Cem Boyner ise Bağ-Kur emeklisi ve 563 YTL’lik maaşını Halk Bankası Gültepe şubesinden alıyor. İşadamları içerisinde en düşük emekli maaşını ise Zorlu Grubu’nun hissedarlarından Ahmet Nazif Zorlu’nun tekstilci ağabeyi Zeki Zorlu alıyor. 69 yaşındaki Zeki Zorlu’nun maaşı 473 YTL.
Şevket Sabancı emekli olmadı
Geçen yıl 2.1 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zengin 458’inci kişisi ilan edilen Şevket Sabancı ilerleyen yaşına rağmen emekli olmamakta ısrarlı. Toplam 13 bin 635 gün, yani yaklaşık 38 yıl prim ödeyen Sabancı, beş yıldır asgari ücrete yakın bir kazanç üzerinden prim yatırmaya devam ediyor. 72 yaşındaki Sabancı, emekli olduktan sonra muhtemelen Türk iş dünyasının en yüksek emekli maaşını alan ferdi olacak.
 
 Star



Bu haber 1,983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,248 µs