En Sıcak Konular

Dünya F.Bahçe'yi konuşuyor

6 Mart 2008 09:44 tsi
Sevilla'yı penaltılarla eleyip Şampiyonlar Ligi'nde adını Avrupa'nın ilk sekiz takımı arasına yazdıran Fenerbahçe dünya spor kamuoyunun da gündeminde..

Devler Ligi"nde çeyrek finale kalan Sarı-Lacivertliler, Teknik Direktör Arthur Zico yönetimindeki başarılı performansıyla ilklere imza atmaya devam ediyor.

Bu sezonla birlikte 5. kez katıldığı Şampiyonlar Ligi"nde en başarılı dönemini yaşayan, 1. turda G Grubu'nu 11 puanla 2. sırada tamamlayarak ilk kez gruptan çıkan Sarı-Lacivetliler"e bu başarı, aynı zamanda Türk takımları arasında Şampiyonlar Ligi'nde 1. turdaki grupta en fazla puan toplayan takım olma unvanını da getirdi.

FENER'LE ZİCO DA TUR ATLADI

Fenerbahçe'ye gelene kadar, kulüp takımı çalıştırma deneyimi fazla olmayan ve Japonya Milli Takımı'ndaki teknik direktörlüğü döneminin ardından birçok çevrelerce eleştirilen Teknik Direktör Arthur Zico, Fenerbahçe'deki ilk yıllarında da ağır eleştiriler almıştı. Ancak Brezilyalı hoca her yıl üzerine koydu ve bu yıl ise zirve yaptı. Şimdi Avrupalılar da Zico'yu konuşuyor, övgü yağdırıyor. Teknik adam olarak adı Fenerbahçe ile büyüyen Arthur Zico ise bunun farkında.

ARTIK RAKİP FARK ETMEZ

Yabancı basına demeçler veren Arthur Zico, Fener sayesinde tekrar Avrupa'da adı duyulan bir futbol adamı olduğunu söyledi ve "Beni Avrupa'ya geri getirdiği için Fenerbahçe'ye teşekkür ederim" dedi. Zico, çeyrek finalde kimle eşleşirlerse eşleşsinler kendisi için fark etmeyeceğini kaydetti.

RÜYA KABUS OLDU

Fener"le ilgili İspanyol basınında, "Rüya kabusa döndü. Cehennem defanstaydı" denildi.

As gazetesi, "Kahrolası penaltılar" manşeti attı. El Pais "Elit, kusurları affetmiyor" derken, ABC "Penaltı piyangosu, Sevilla'nın hayalini bitirdi. Volkan, cehennemi dondurdu" ifadelerini kullandı.

Gazeteler, Sevilla Başkanı Nido'nun taraftarına "Stadı cehenneme çevirin" çağrısına da alaycı göndermeler yaptı. Volkan ile Uğur "Maçın adamı" seçildi.

Fener"in zaferi Macaristan basınında da geniş yer buldu. Nemzetisport, "Penaltılara giden maçta Volkan, hatalı 2 golün intikamını alırcasına 3 penaltı kurtararak Türkler'in kahramanı oldu" dedi. Hid Magazin de, "Tanrı Jimenez'i cezalandırdı" başlığı attı.

CAPEL'İ BIRAK UĞUR'A BAK

Fener önceki gece İspanya'yı fethedip Türkiye'ye müthiş zaferle dönerken, bir isim vardı ki dünya futbol piyasasında onun adı konuşuluyor. Bu isim Uğur Boral... İspanya'daki maça kadar Sevilla'nın yıldızı Capel "Yükselen değer" gösteriliyor ve bu genç için "Dünya onu konuşacak" deniliyordu.

Sevilla'nın Fener ile oynadığı rövanş tüm dikkatleri Uğur"un üzerine çevirdi. Solda kanatta 111 dakika bir an durmayan, rakip forvetlere adım attırmayan ve Sevilla'nın sağ kanadını da çökerten Uğur hayranlık topladı. Otoriteler Uğur için "Müthiş yıldız. O varken ne Capel ne de başkasının varlığı hissedildi" derken, Avrupa kulüpleri de transfer listelerinde Uğur"u ilk sıralara oturttular.

hurhaber

 



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,942 µs