En Sıcak Konular

Hastayı rehin alanı meslekten ihraç ederiz

6 Mart 2008 09:25 tsi
Başbakan Erdoğan, yoksul vatandaşların hastanelerde rehin kalması gibi insanlık dışı uygulamaların sona erdiğini ifade ederek, “Eğer hala varsa söyleyin, arayın. Biz de o kişileri barındırmayız, meslekten ihracına kadar vardırırız” dedi.


 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, imkansızlıklar nedeniyle hastanelerde rehin tutulan hasta sayısının kendi dönemlerinde azaldığını, ancak bu şekilde davranan hastane ve doktor olduğu takdirde meslekten ihraca varan cezalar vereceklerini ifade etti. Erdoğan, Bilkent Otel'de 112 Acil sağlık hizmetlerinin devreye sokulması ile ilgili olarak düzenlenen törene katıldı.
Törende konuşan Başbakan Erdoğan, özellikle daha önceki hükümet dönemlerinde yaşanan hastanelerde rehin kalma olaylarının artık büyük ölçüde bittiğini ifade ederek, “Artık bu insanlık dışı uygulama bitmiştir. Eğer hala varsa söyleyin, arayın. Biz de o kişileri barındırmayız, meslekten ihracına kadar vardırırız” dedi.

TAM GÜNDEN GERİ ADIM YOK

Erdoğan, doktorların tam gün çalışma sistemine geçmesi konusunda muhalefet yapıldığına dikkat çekerek, “Halkımızı seviyorsak ve hizmet yarışında varsak, bu millet bu okullarda bizleri okutup yetiştirmişse, bu halka hizmet part-time olmaz. Kendimizi aldatmayalım, hizmet full-time olur. Bu konuda daha önce çok acılar yaşadık, artık yaşamak istemiyoruz. Doktor yerine hastabakıcılarla karşılaştık, bunları aşmalıyız” dedi.

YAŞADIĞI BİR OLAYI ANLATTI

Erdoğan, yıllar önce kendisinin de yaralandığı bir trafik kazasında yaşadıklarını da anlatırken, “Bir trafik kazasından sonra Düzce'deki devlet hastanesinden Bolu'daki hastaneye götürecek bir ambulans bile bulamadılar. Zaten kaza olan yerden de hastaneye kadar başka araçlarla götürüldük. Bir arkadaşımızın eline serum şişelerini verdiler, oraya bir yere yatırdılar. Bolu Devlet Hastanesi'nde bir yandan da konuşuyorlar, 'SSK'lı mı, Emekli Sandığı mı' diye. SSK'lı olduğumuzu öğrenince Devlet Hastanesi'nden SSK Hastanesi'ne göndermeye karar verdiler. Benim kaburgalarım kırılmış, o sırada kan kaybı da oluyor. Çok şükür şu anda hiçbir hastane kapısından kimse döndürülmüyor” dedi.

Sağlık kenti kurulacak

Tıp fakülterelerinin sayısını arttırmaya ve eleman sayısını da yükseltmeye çalıştıklarını belirten Başbakan Erdoğan, hükümetleri döneminde 912 yeni sağlık alanı açtıklarını ve 102 bin de yeni personelin göreve başladığınıbelirtti. Erdoğan İstanbul ve Ankara'da ikişer tane sağlık kent kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Paletli ambulans

Erdoğan, Nisan'da 17 helikopter, 4 de uçak ambulansın hizmete gireceğini söyledi. Erdoğan, ambulanslardan yararlanan kişi sayısının da 348 binden 980 bine çıktığını belirtti. Bu arada Başbakan Erdoğan, İstanbul, Ankara, Aydın, Konya ve Van ile bağlantı kurarak dijital kayıt merkezleri ve yeni ambulansları hizmete soktu

Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin Sevilla'yla maçı sonrasında Meclis'e gelen Fenerbahçeli Başbakan Erdoğan'ı da kutladılar. Öte yandan Erdoğan, geceyarısı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı arayarak takımın çeyrek finale kalmasından dolayı tebrik etti.

Yenişafak



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,386 µs