En Sıcak Konular

Genç Parti İzmir teşkilatı AK Parti'ye geçiyor

5 Mart 2008 20:09 tsi
Genç Parti İzmir teşkilatı AK Parti'ye geçiyor Genç Parti en güçlü olduğu illerden olan İzmir'i AK Parti'ye kaptırıyor. Genç Parti'den istifa eden Abdullah Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart'ta İzmir'e yapacağı ziyarette AK Parti'ye katılım töreni gerçekleştireceklerini söyledi

Genç Parti İzmir İl Başkanı Abdullah Öz, il başkanlığı ve ilçe teşkilatları olarak partiden topluca istifa ettiklerini ve 9 Mart'ta AK Parti'ye katılacaklarını açıkladı.

İl Başkanı Öz, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin aydınlık geleceğini kurmak adına Cem Uzan liderliğindeki Genç Parti'de siyasete atıldıklarını ve İzmir İl Başkanlığı kadrosunun aradan geçen süreçte iyi niyet çerçevesinde çalıştığını, ancak bu çalışmaların beyhude bir çaba olduğuna karar verdiklerini belirtti.

Öz, "Genç Parti lideri Cem Uzan ve ekibinden duyduğumuz sözler bir süre bize doping oldu. Yıllar içinde ülkemizde oluşan kronik sorunlara sözde yazılan reçeteler bizleri de son derece memnun etmişti. Ancak sözler ve eylemlerin birbirinden uzak olması, projelerin safsatadan ibaret olduğunun anlaşılması bizi son derece üzdü" dedi.

Genç Parti İzmir İl Başkanlığı olarak tüm sorunlara rağmen üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiklerini söyleyen Öz, "Çalışmalarımızla 2002 genel seçimlerinde yüzde 18 oy oranı ile İzmir'de ikinci parti olduk. Genç Parti'nin ülke genelinde aldığı yüzde 7.3 oy oranını fazlasıyla geçtik. 2007 genel seçiminde parti genel merkezinin, çok sayıda ithal adayı liste başlarına yerleştirmesine rağmen yüzde 7.5 oy aldık. Genç Parti'nin ülke genelinde aldığı oy yüzde 3 olarak gerçekleşti.

Yine İzmir il teşkilatı olarak Genç Parti'nin ülke genelinde aldığı oyun iki katından daha fazlasını kentimizden çıkardık. Başarıları rakamlarla ortaya konmuş olan Genç Parti İzmir İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatları, parti üst yöneticileri tarafından desteklenmemiş, verilen sözlerdeki görev ve sorumlulukları da yerine getirilmemiştir" diye konuştu. Bu gelişmeler doğrultusunda Genç Parti İzmir İl Başkanlığı kapsamında geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren Abdullah Öz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorunları değerli arkadaşlarımızla masaya yatırdık. Önemli bir karar aldık. Artık biz Genç Parti İzmir İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatlarımızın çoğunluğu bu partide daha fazla siyaset yapmanın ülkemize ve kentimize yarar getirmeyeceği görüşünde hem fikir olduk. Çoğunluk Genç Parti'den istifa etme doğrultusunda karar verdi.

Ben ve bana inanmış arkadaşlarımla birlikte partiden istifa ediyorum. Yapılan geniş katılımlı toplantıda İzmir ve Türkiye sevdalısı arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki dönemde ülkenin
aydınlık geleceğini kurmak için siyasi çalışmaları devam edilmesi gerektiği kanısına vardık. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere kazandıkları belediye başkanlıklarında başarılı çalışmalar yürüten, halkına hizmet eden Adalet ve Kalkınma Partisi'nde olmanın, İzmirli'ye hak ettiği hizmetin getirilmesine katkı koymak için önümüzdeki yerel seçimlerde kentimizde AK Parti'nin yerel seçimi kazanması için bu partide siyaset yapmaya ve yerel seçimlerde güç vermeye karar verdik. Bu kararımızda AK Parti hükümetinin daha önceki üniversite yaz oyunlarında gösterdiği gayret ve en önemlisi EXPO 2015'in İzmir'de yapılmasıyla ilgili çalışmaları da etkili olmuştur."

Genç Parti'den istifa eden Abdullah Öz, açıklamasının sonunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart'ta İzmir'e yapacağı ziyarette AK Parti'ye katılım töreni gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

 

 
 



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,017 µs