En Sıcak Konular

Boğaziçi Üniversitesi'nde başörtüsü eylemi

5 Mart 2008 18:55 tsi
Boğaziçi Üniversitesi'nde başörtüsü eylemi Boğaziçi Üniversitesi'nde aralarında başörtüsü takan erkek öğrencilerin de bulunduğu yaklaşık 100 kişilik bir grup, üniversitelerdeki başörtü yasağını protesto etmek için kuzey kampüs içinde toplandı. "Herkes için adalet başörtüsüne özgürlük" yazılı pa

Boğaziçi Üniversite'nde eğitim gören bir grup öğrenci, Anayasa değişikliğine rağmen üniversitelerde devam eden başörtü yasağını protesto etti.

Eylemde, başörtüsü takarak arkadaşlarına destek veren erkek öğrenciler dikkat çekti. Öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında gerçek sorunun, insanların hayatlarına, görüşlerine, sözlerine, düşüncelerine müdahale edebilme hakkını kendinde gören yasakçı zihniyet olduğuna dikkat çekti.

Boğaziçi Üniversitesi'nde aralarında başörtüsü takan erkek öğrencilerin de bulunduğu yaklaşık 100 kişilik bir grup, üniversitelerdeki başörtü yasağını protesto etmek için kuzey kampüs içinde toplandı. "Herkes için adalet başörtüsüne özgürlük" yazılı pankart ile "Arkadaşıma dokunma" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler sloganlar atarak, kampüs kapısına doğru yürüyüşe geçti. Kampüsten çıkan öğrenciler daha sonra caddeye çıkarak üniversitenin ana giriş kapısı olan güney kampüse kadar yürüdü.

Kendilerini "Başörtülü Müslüman Kadınlar" olarak tanıtan öğrenciler adına yapılan açıklamada, söz konusu özgürlükse hiçbir şeyin teferruat olmadığı ve kendilerinin henüz özgür olmadıkları vurgulandı. Açıklamada, gerçek sorunun insanların hayatlarına, görüşlerine, sözlerine, düşüncelerine müdahale edebilme hakkını kendinde gören yasakçı zihniyet olduğuna dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Başını örttüğü için ayrımcılığa uğrayan kadınlar olarak tüm samimiyetimizle açıklıyoruz ki; üniversitelere başımızı örterek girmekle mutlu olmayacağız. Ta ki: 12 Eylül darbe anayasasının esamisi okunmayacak şekilde ortadan kaldırılıp yeni, sivil bir anayasa yapılmadan mutlu olmayacağız. Birimizin diğerimiz için tehlike olduğu korkusunu yayıp bizi birbirimize düşürerek bu adaletsizlik düzeninin devam ettiren yasakçı zihniyet tamamen ortadan kalkmadan hiçbir özgürlük tam özgürlük değildir. Özgürlüklerin kısıtlanmasının ne demek olduğunu bilen insanlar olarak, bundan sonra da her türlü ayrımcılığın, hak ihlalinin, baskının, dayatmanın karşısında olacağız."

"Hepimiz tuhafız hepimiz teferruatız, Herkes için adalet başörtüsüne özgürlük, Direniş adalet özgürlük, Boğaziçi ODTÜ olmayacak, Arkadaşıma dokunma bedenime dokunma" şeklinde sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından başörtülü bir şekilde üniversiteye girdi.
 
zaman



Bu haber 4,503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,358 µs