En Sıcak Konular

Hırsız çek sahibini mahkemeye verdi

5 Mart 2008 16:47 tsi
Hem hırsızlık yapıp çeki çaldı. Hem de çek sahibini mahkemeye verdi...

Rize'nin Ardeşen ilçesinde ikamet eden Muharrem Uluşahin, verdiği çekin çalınması sonucu hırsız tarafından karşılıksız çek vermekten mahkemeye verildi.

Alınan bilgiye göre Uluşahin Market sahibi Muharrem Uluşahin alışveriş yaptığı KMS Ticaret'e 06.01.2007 tarihli 659 YTL'lik bir çek verdi. Daha sonra KMS Ticaret çeki Bayrak Gıda Limited Şirketi'ne verdi. 4 Aralık 2006 tarihinde Bayrak Gıda'da gerçekleşen hırsızlık sonucu bu çek çalındı. Bayrak Gıda İstanbul Asliye Birinci Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak 32 bin 289 YTL'lik 12 adet çekin çalındığını bildirdi. Daha sonra zayi olan çeklerin hiç kimseye ödenmemesi için ödeme yasağı koydurdu. Bu çeklerden bir tanesi de Muharrem Uluşahin'e ait. Alınan bu kararı İstanbul Asliye 1. Ticaret Mahkemesi, İş Bankası Ardeşen Şubesi'ne bildirdi.

Mağdur Muharrem Uluşahin çalınan çekin çalındığına dair bilgileri ve mahkeme kararını alınca belirtilen hesaba 659 YTL havale etti ve Zeki Bayrak'tan bu çeke ilişkin hiçbir hak ve alacağı kalmadığına dair imzalı yazı aldı.

Mağdur Muharrem Uluşahin, ticaretine devam etmekte iken aradan bir yıldan fazla geçtikten sonra karşılıksız çek keşide etme iddianamesiyle mahkemeye çağrılınca, büyük bir şok yaşadı. Mağdur Uluşahin 20 yıllık esnaf olduğunu ve bu süre içinde hiç bir çekinin yazılmadığını, bir defa dahi ödenmeyen çek nedeniye bankadan aranmadığını vurgularken, bu olay nedeniyle çok sıkıntı yaşadığını kaydetti.

Bu tür bir olayı şu ana kadar yaşamayan Uluşahin durumunu şöyle anlattı: "Postacı tebliğatı getirince şaşırdım kaldım. Hiç böyle birşey beklemiyordum. Olayın üzerinden bir yıldan falza zaman geçti. Ve ben o çekin karşılığını zaten alışveriş yaptığım şirkete havale ettim. Şu an mağdur durumda kaldım. O anda tansiyonum çıktı. Sağlığım bozuldu. Bunun yanında ticari kariyerime leke sürüldü" şeklinde konuştu.

Bayrak Gıda yetkililerinden Zeynep Yeşilbağ ile görüşen Muharrem Uluşahin mahkemedeki adamın bilerek çalıntı çek tahsilatı yapan biri olduğu bilgisini aldı.

Aktif haber



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,639 µs