En Sıcak Konular

'Türkiye Masası'nda kartlar yeniden dağıtıldı

5 Mart 2008 16:20 tsi
'Türkiye Masası'nda kartlar yeniden dağıtıldı Genelkurmay-muhalefet restleşmesi derinleşiyor. Peki ama bu çıkışların nedeni harekata indirgenebilir mi? Oktay Ekşi’nin Büyükanıt’a karşı cephede saf tutması ne anlama geliyor? Türkiye’nin Emperyal Vizyon açılımında bu son çıkışlar nere

Türkiye, değil birkaç hafta, birkaç gün önce dahi tahmin edemeyeceği ilklere sahne oluyor. Genelkurmay Başkanlığı ile MHP ve CHP arasında yaman bir polemik, aldı başını gidiyor.

Tartışmada göründüğü kadarıyla MHP ve CHP, TSK’yı, daha dorusu TSK’nın yaptığı kara harekâtını aynı noktadan eleştiriyor. Her iki parti de harekâtta yeterli sonuç alınamadığını ve ABD’nin karara müdahale iddialarını dile getiriyor. Ve iddiaların da oldukça sert bir üslup ile dile getiriyor.

Ama acaba gerçekte de öyle mi? Bu iki parti, bir şekilde asker ile arasına mesafe koyma arzusunda olabilir mi?

Örneğin CHP, TSK’ya yaklaştıkça halk ile arasına mesafe koyduğunu düşünmüş ve şimdi askerle arasına mesafe koyarak sivillere yaklaşmak istiyor olabilir mi? Yani bu çıkışlar CHP açısından salt seçim yatırımı olabilir mi? Yoksa Türk ve dünya siyasetinde çok daha büyük dengeler mi değişiyor?

CHP’nin askere bu kadar sert çıkması medyada da tartışılıyor. Genelkurmay’a yakınlığı ile bilinen Hürriyet’in başyazarı Oktay Ekşi, dün akşam katıldığı NTV’deki Neden programında CHP’ye karşı Büyükanıt’ı eleştirerek şaşırtıcı bir çıkış yaptı.

Ekşi’nin bu güç dengesinde Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ı eleştirip CHP’nin yanında saf tutma görüntüsünün Hürriyet’i bağlayıp bağlamadığını önümüzdeki günler gösterecek.

Ekşi’nin çıkışı, irdelenmesi gereken çok önemli bir ayrıntı. Bunca yıl orduya toz kondurmayan bir gazetenin kadim başyazarı, öyle kolay kolay Genelkurmay Başkanı’na vuramaz. Peki ama bunun gerçek nedeni ne?

Bilindiği üzere Aydın Doğan, Kanal D ve Star'ı bünyesinde bulunduran Doğan TV'nin yüzde 25'ini oldukça iyi bir paraya Alman Axel Springer Şirketi’ne sattı. Almanlar şu an Doğan’ın gözdesi.

Öte yandan Şamil Tayyar’ın da ifadesiyle Almanlar, Ergenekon’un da en belirgin yönlendiricisi. Sıkı durun. Geldik dananın kuyruğunun koptuğu noktaya. Büyükanıt, Almanların da bir ucundan tuttuğu Ergenekon’u temizleme operasyonunda hükümetle işbirliği içinde olduğuna göre... Şeytanın aklındaki soru şu: Doğan Grubu Büyükanıt’ın fişini çekmiş olabilir mi?

www.iyibilgi.com analiz Ömer Çakkal



Bu haber 4,053 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,808 µs