En Sıcak Konular

Su ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

5 Mart 2008 14:16 tsi
Su ile ilgili doğru bilinen yanlışlar Su hayattır. İnsanın yüzde 90'ı suda oluşur. Su içmek insana iyi gelir fakat fazla su içmenin zararları da vardır. İşte, yıllardır söylenen 'Su içen güzelleşir' inanışının doğru olmadığını iddia eden görüşler.....

* Ne kadar su içersem, cildim o kadar parlar...
Londra ve LosAngeles'taki The Cranley Klinik'ten Dr. Nick Lowe, "Hayır parlamaz, çünkü su içmek cildinizi nemlendirmez" diyor: "Cildin görünen ve koruyucu katmanı en üst yüzeyidir ve bu yüzey hiçbir zaman nemini kaybetmez. Cildinizin parlak görünmemesinin susuzlukla hiçbir alakası yoktur."

* Sağlıklı olmam için çok su içmem gerekir...
Loughborough Üniversitesi'nden Profesör Ron Maughan, "Vücudumuza yeterli miktarda sıvı ve sulu besin aldığımız sürece su içmemize gerek yok" diyor. Örnek olarak da yüzde 93'ü sıvı olan domatesi veriyor; "Ağırlıklı olarak salata, meyve ve sebzeyle beslenirseniz, çok su tüketmenize gerek kalmaz."

* Günde 2 litre su içmeliyim...
Dr. Mark Proter, bir insanın günde ortalama 2.5 litre sıvı alması gerektiğini belirtiyor: "Zaten bu 2.5 litrenin 1 litresini yediğimiz yiyeceklerden alıyoruz. Geri kalan 1.5 litrenin de mutlaka su olması gerekmiyor. Alkol ve koyu kahvenin dışındaki sade kahve, çay gibi tüm içecekler, bu 1.5 litrenin içinde sayılabilir."

* Çok su içersem sivilce ve lekelerim geçer...
Medical Skin Clinic'in kurucusu Dr. Aamer Khan, bu görüşe pek katılmıyor: "Yeterli miktarda su tüketmek sizi genel anlamda sağlıklı kılar ve cildiniz için de yararlıdır. Ama hormonal dengesizliğin sonucu olan sivilceler üzerinde hiçbir etkisi yoktur."

* Çok su içtiğimde saçım çok daha iyi görünüyor...
45 yıllık saç uzmanı Philip Kingsley, bunun gerçeği yansıtmadığı görüşünde: "Suyun saçın görünümüyle hiçbir ilgisi yoktur. Çünkü saç nemini vücuttan değil, dışarıdan alır. Saçınızın neme ihtiyacı varsa, bol bol su içmek yerine saç kremi kullanın."
Çok su içersem selülitlerim azalır
Dr. Aamer Khan selülitin; hemen derinin altındaki aşırı yağlı bölgede, fazla su tutulmasından meydana geldiğini söylüyor: "Selüliti ancak temiz kan, doğru beslenme ve metabolik hız azaltabilir. Yeterli derecede su içmek de, temiz kanın oluşmasına ve metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur. Bu da dolaylı yoldan selülitlerin görünümünü etkiler. Ama su zannedildiği gibi yağları ya da yağ hücrelerini yok etmez.
 
Çok su içersem kilo da veririm
Dr. Mark Porter, yemekten hemen önce büyük bir bardak su içmenin, modası geçmiş ve yanlış bir inanış olduğunu savunuyor: "Belki midenizi biraz dolduracağı için daha az yemenizi sağlayabilir ama kilo vermenize kesinlikle bir katkısı olmaz."

 
Çok su içenler daha iyi görünür
Dr. Mark Porter, bunun nispeten doğru olduğunu söylüyor: "Çünkü bol su tüketmeye çalışan insanlar genellikle doğru beslenmeye, sigara ve alkol kullanmamaya, egzersiz yapmaya ve uyku düzenlerine daha çok özen gösterirler."

Aktif haber



Bu haber 10,839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,533 µs