En Sıcak Konular

Ergenekon dedi 301'i yedi

5 Mart 2008 13:54 tsi
Ergenekon dedi 301'i yedi    
Neşe Düzel'e Şamil Tayyar röportajı yüzünden Genelkurmay tarafından 301'den suç duyurusunda bulunuldu. Peki Şamil Tayyar'ın hangi sözü 301'lik oldu. İşte o söz...

Kadıköy Savcılığı, Genelkurmayın şikayetiyle "Ergenekon'u asker kurdu" diyen Şamil Tayyar ile röportajı nedeniyle Taraf gazetesi yazarı Neşe Düzel hakkında soruşturma açtı.

Genelkurmay Başkanlığı, Taraf gazetesi yazarı Neşe Düzel hakkında Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar ile yaptığı "Şemdinli'ye bomba Ergenekon'un işiydi" ve "Hizbullah'ı Ergenekon kurdurdu" başlıklı röportajları nedeniyle Türk Ceza Yasası'nın (TCK) 301'den soruşturma açılmasını istedi.

Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na dün (4 Mart) ifade veren Düzel, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) aşağılamadığını aksine devlet içindeki çeteleşmeleri ortaya çıkarmak amacında olduğunu söyledi.

"Ergenekon'u asker kurdu" iddiasına 301'den soruşturma

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği, gazetenin 11 ve 12 Şubat günlerinde yayımlanan röportajda "Devletin kurum ve organlarını aşağılandığı" iddiasıyla Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurdu.

Başvuruda röportajla "Ergenekon'un başında emekli generallerin olduğu, bunların Genelkurmay Başkanı ile görüştüğü, görevdeyken sadece destekleyici olan komutanların yapılanması içinde yer aldığı, bazı komutanların ise görevdeyken bile aktif edildiği, Ergenekon'u askerlerin kurduğu, askerlerin sivil kıyafetle çeşitli eylemler yürütüldüğü iddiası ve diğer mesnetsiz ifadelerle TSK'yı ima yoluyla yasadışı oluşum ve çetelerle ilişki içinde gösterdiği" iddia edildi.

"Röportajın amacı çeteleşmeyi ortaya çıkarmaktır"

Hakkındaki suç duyurusu nedeniyle Kadıköy Basın Savcısı Ömer Faruk Alpsan'a ifade veren Düzel "Ergenekon denilen yapı 1950'de İtalya'da Gladio, Türkiye'de kontrgerilla, Özel harp ve Ergenekon denilen bir yapılanma içinde. Oluşturulduğu diğer ülkelerde meydana çıkarılmış ancak Türkiye'de meydana çıkarılmadı. Bu röportaj devlet içindeki çeteleşmelerin meydana çıkarılması için yapıldı. Bizim basın olarak da görevimiz bu" dedi.

Düzel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de "Sarıkız" ve "Ayışığı" gibi yapılanmalardan önceden haberi olduğu şeklinde beyanlarının bulunduğunu hatırlatarak suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Aynı savcılık Miroğlu için de soruşturma açtı

Savcı Alpsan, gazetede 12 Aralık 2007'de çıkan "Bekar Askerler" yazısında "bekar Türk askeri ile geleneksel kıyafetli Kürt kadınını yan yana" gösteren Sabah gazetesindeki bir fotoğrafı ve haberi eleştiren Orhan Miroğlu'nun da ifadesini almıştı.

Postmedya

 



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,923 µs