En Sıcak Konular

Nihat Genç’in operasyon yorumu…

5 Mart 2008 14:00 tsi
Nihat Genç’in operasyon yorumu… Konuşmalarıyla kamuoyunda tartışmalara yol açan Nihat Genç sınır ötesi harekatı değerlendirdi. Harekatı başarılı bulan Genç, Büyükanıt’ın TSK’nın başında olmasını büyük bir şans olarak değerlendirdi.

Büyükanıt’ın “PKK’nın ardında ABD var” diyen NATO içindeki tek subay olduğunu hatırlatan Genç, MHP ve CHP liderlerinin açıklamalarını ise heyecana gelinerek yapılmış açıklamalar olduğunu söyledi.

"Erbakan olsaydı şimdi Erbil'de Cuma namazı kılıyor olurduk" sözleriyle kamuoyunda büyük bir tartışma başlatan Nihat Genç, sınır ötesi operasyonu değerlendirdi. Odatv'ye konuşan Genç, operasyonu çok başarılı bulduğunu dile getirerek, "Büyükanıt’ın Türk ordusunun başında olması hepimiz için büyük bir şanstır.” dedi.

Operasyonu incelediğini söyleyen Genç, "Türk ordusunun geçmiş dönemlerindeki subay kadrosu, kurmay kadrosu hakkında biraz bilgimiz var. Ve nihayet Türk ordusu gayet zeki ve aklı başında bir büyük komutan bulmuştur. Bence Büyükanıt Paşa, çok zeki aklı başında…” ifadelerinde bulundu.

MHP ve CHP liderlerinin dikkatli olmalarına rağmen heyecanlarına kurban gittiği görüşünde olan Genç, her iki liderinde erken konuştuğunu düşünüyor.

”PKK’NIN ARKASINDA ABD VAR” DİYEN TEK SUBAY
“Operasyonda tek eleştireceğimiz nokta basının psikolojik harekatı yönlendirecek yönünün kullanılamamış olması” diyen Genç, “Bunun dışında, Büyükanıt’ı bütün Türkiye tanısın. Daha önceki komutanlarımıza baksınlar, tüm sözlere baksınlar, Büyükanıt bundan 6 ay önce ‘PKK terör örgütünün arkasında Amerika vardır’ cümlesini NATO komutanları içinde dünyada tek söyleyen adamdır.” ifadelerinde bulundu.

OPERASYONUN EN BAŞARISIZ TARAFI TALİHSİZLİK
Sınır ötesine yapılan harekatın en başarısız tarafının ise talihsizlik olduğunu ifade eden Genç şunları söyledi: “O da Amerika’dan bir adamın gelmesiyle operasyonun sona erdirildiği günün çakışmasıdır. Bu da bir talihsizlik sonucu Genelkurmay’ı bir töhmet altında bırakır gibi oldu. Bu psikolojik bir yenilgi gibi görüldü. Genelkurmay’ın da bunu siyasilerin anlamayışına karşı ciddi bir kızgınlık gösterdi ve bu kızgınlığında da haklıdır. Çünkü çekilme kararı yarım saatte bir günde verilecek bir karar değildir. Bir hareket başladıktan sonra, çekilmenin de ne zaman yapılacağı da planlıdır. Bu çekilme kararı 4–5 gün önceden alınmış bir karardır.”
 
8 sütun



Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,431 µs