En Sıcak Konular

Muhtıra ortada kaldı

5 Mart 2008 12:23 tsi
Genelkurmay 27 Nisan'da e-muhtıra verince Hükümet "muhatap biziz" demişti. Dün akşam muhalefet e-muhtırayı yedi ama sahiplenen yok.

Genelkurmay'ın dün akşam internet sitesinde yayınladığı çok sert yanıta muhalefetten ilk tepkiler şöyle geldi...


CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Genelkurmay Başkanlığı'dan gelen açıklamayı “muhatabı biz değiliz" sözleriyle değerlendirdi. CHP olarak Kuzey Irak'a yönelik kara operasyonunun sona erdirilmesi konusundaki eleştirilerinin muhatabının hükümet olduğunu ifade eden Öymen, “Muhatabımız hükümet, hükümetin tutumunu eleştiriyoruz ancak hükümet ortadan çekildi, hükümete yönelik eleştirilerimizi bazıları üstüne aldı" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan akşam saatlerinde gelen açıklama siyasette geniş yankı uyandırdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Genelkurmay açıklamasına ilişkin ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, başından beri CHP olarak tutumlarının açık olduğunu ifade etti.

Öymen, şunları söyledi:

“Genelkurmay'ın açıklamasının muhatabı olarak kendimizi görmüyoruz. Bizim CHP olarak başından beri söylediğimiz çok açık. Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü övdük, şehitlerimiz nedeniyle duyduğumuz üzüntüyü dile getirdik, ama hükümetin kara harekatının kapsamını dar tutmasını eleştirdik. Operasyon yapma fırsatı ele geçirilmişken daha kapsamlı bir operasyon yapılması gerektiğini söyledik. 5 yıldan beri Türkiye'nin Kuzey Irak'a operasyon yapmasına sıcak bakmıyordu batılı devletler, bunu da sık sık dile getirdiler.

Şimdi de dış baskılara maruz olunmadığını söylemek mümkün değil. Gates'in, Bush'un sözleri ortada. Bu sözleri baskı olarak yorumlamamak imkansız. Hükümet madem baskı yok diyor o halde niye sınırlı bir operasyon olarak bu kara operasyonunu tayin ettiğini açıklamalı. Bizim muhatabımız hükümettir. Eleştirilerimiz de hükümete yöneliktir. CHP olarak operasyonun sonlandırılması konusunda hükümetin tutumunu eleştiriyoruz. Ancak hükümet ortadan çekildi, hükümete yönelik eleştirilerimizi bazıları üstüne aldı. Oysa bizim söylediklerimiz çok açık."

 MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı:

Görüşlerini CNN Türk'e açıklayan Bölükbaşı şunları söyledi:

"Bizim Genelkurmay Başkanlığı'yla ilgili bir polemiğe girmemiz söz konusu olmaz. Genelkurmay'ın açıklamasının hedefinin biz olduğunu sanmıyoruz. Sınır ötesi operasyon yetkisini verirken TSK'nın önüne PKK terörünü o bölgeden söküp atma hedefi belirlendi. Ancak AKP hükümeti ve Başbakan belli tedbirler almakla yetindi. Bu açıdan bizim eleştirilerimizde muhatabımız o bakımdan Başbakan."

Aktif haber



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,234 µs