Güldüren soruyu kim sordu? | " /> Güldüren soruyu kim sordu? | "/>

En Sıcak Konular

Güldüren soruyu kim sordu?

5 Mart 2008 08:03 tsi
Güldüren soruyu kim sordu? 'Güneş' birifinginde bir gazeteci Genelkurmay Başkanı'na, 'Harekata Deniz Kuvvetleri de katıldı mı' diye sordu. Büyükanıt soruyu 'Zap suyunun altından ilerlediler' diyerek espriyle savdı.

Operasyona Deniz Kuvvetleri de katıldı mı?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın sınır ötesi kara operasyonuyla ile ilgili birifingte 'akretide' gazetecilerden birinin “Operasyona Deniz Kuvvetleri de katıldı mı” diye sorması şaşkınlık yarattı. Soru karşısında hayrete düşen Orgeneral Büyükanıt, sağ tarafında oturan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'a dönerek “Sen de mi katıldın?” dedi. Büyükanıt, sorusuna Oramiral Ataç'ın cevap vermesini beklemeden 'Zap suyunun altından girdiler, üstünden çıktılar” dedi.

ELEŞTİRİYİ HAKLI ÇIKARDI

Önceki gün Genelkurmay Başkanlığı'ndaki birifingte “ABD istedi TSK Kuzey Irak'tan çekildi” şeklindeki eleşitirilere “Ispatlasınlar üniformamı çıkarmaya hazırım” diyerek sert cevap veren Orgeneral Büyükanıt'ın, toplantı boyunca gergin olduğu gözlendi. Büyükanıt'ın özellikle bazı siyasilerin “Kuzey Irak'ta birlikler bırakılmalıydı” “Çekilirken içeride parça unutuldu” şeklindeki sözlerine cevap verirken ses tonunu yükselttiği ve sinirlendiği öğrenildi. Büyükanıt yayın kuruluşlarının operasyonla ilgili tavırlarını da “Televizyonda izliyorum. Muhabir pervaneli bir uçak görüyor. 'İşte cusus uçak havalandı' diye gösteriyor” sözleriyle eleştirdi. Toplantının sonunda bir bir gazetecinin “Operasyona Deniz Kuvvetleri de katıldı mı” diye sorması Büyükanıt'ın eleştirisini adeta haklı çıkardı.

ZAP'IN ALTINDAN GEÇTİK

Soruya şaşıran Orgeneral Yaşar Büyükanıt, sol tarafında oturan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç seslenerek “(Operasyona sende mi katıldın) diye soruyorlar” dedikten sonra 'şaka gibi' soruya şakayla cevap verdi. Büyükanıt “Evet Deniz Kuvvetleri'miz de katıldı. Dağın altından girdiler. Hani Zap Suyu var ya, onun altından ilerlediler” diyerek espri yaptı. Büyükanıt'ın cevapı soruyu soran gazeteci gibi basın mensuplarını güldürdü.

'SEÇMECE' GAZETECİ!

Birifingte şaşırtıcı soruyu soran gazetecinin kim olduğu öğrenilemezken, Genelkurmay Başkanlığı'nın akredite uygulamasının eleştirilmesine neden oldu. Akredite gazetecinin şaka gibi sorusu Yeni Şafak, Zaman, Bugün, Star, Vakit, Taraf, Birgün gibi gazeteler ile 4 ulusal TV'yi toplantılarına davet etmeyen Genelkurmay Başkanlığı'nın 'birlikte çalışılacak yayın kuruluşları ve gazetecileri seçme' uygulamasının bir sonucu olarak yorumlandı.

yenişafak



Bu haber 1,104 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,736 µs