En Sıcak Konular

"Akıncı Tipi" operasyonlar geliyor!

4 Mart 2008 22:19 tsi
Terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki kamplarına, bundan böyle 1990’lı yıllarda olduğu gibi kapsamlı ve uzun süreli kara operasyonları düzenlenmeyecek. TSK'nın yeni projeksiyonları şöyle:

ASKER ARTIK NOKTA VURACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bundan böyle Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarına yönelik olarak "Akıncı" tipi operasyonlar düzenleyecek. Özel kuvvetler ya da komandolardan oluşan birlikler, alınan istihbarat üzerine nokta hedeflere baskın yaptıktan sonra dikkat çekmeden geri dönecek.

TSK’nın, terör örgütü PKK’nın, Irak’ın kuzeyindeki Zap kampına yönelik geçtiğimiz hafta sonuçlanan kara harekatının yankıları sürerken, bundan sonra da kara harekatlarına devam edileceği belirtildi.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki kamplarına, bundan böyle 1990’lı yıllarda olduğu gibi kapsamlı ve uzun süreli kara operasyonları düzenlenmeyecek.

Artık kara harekatları kısa süreli ve hedefe yönelik olarak icra edilecek. TSK’nın geçtiğimiz hafta sona eren ve toplam 8 gün süren operasyonu, uygulanması düşünülen yeni konsepti de ortaya çıkardı. Yeni konsepte göre, terör örgütü kamplarına Akıncı tipi operasyonlar düzenlenecek.

Osmanlı Devleti ile ünlenen "Akıncı" tipi operasyonlarda, alınan istihbarat üzerine Özel Kuvvetler ya da komandolardan oluşan küçük birlikler nokta hedeflere baskın yapıp, etkisiz hale getirecek. Birlikler özel donanımlı olduğu ve küçük olduğu için dikkat çekmeden hedefin kalbine kadar ulaşıp sonuç alacak ve ana karargâha geri dönecek.

Türkiye’nin çıkarları, bölge ve dünya dengeleri dikkate alınarak bundan böyle yapılacak operasyonlar şu aşamalardan geçecek:
-Kesin istihbarat üzerine önce hava operasyonları yapılacak.
-Daha sonra helikopterlerin de kullanıldığı uçar birlik harekatı icra edilecek.

-Kesin sonuç alınması için Akıncı tipi vur-kaç operasyonu yapılacak. Bu harekat, hava ve topçu destekli gerçekleştirilecek.
Terörle mücadele çerçevesinde öncelik, örgütün Türk sınırlarına yakın kamplarında olacak. Hakkurk, Sinath, Haftanin, Begova, Metina, Betanur, Parasiya, Bekur, Misalog, Zaro, Cemalurti, Armus-Ciya ve Minazerdi gibi kamp bölgelerine “Akıncı Tipi” operasyonlar düzenlenecek.

 



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,919 µs